Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:54 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă urmărită penal va repara străzile din comuna Saligny (document)

ro

14 Feb, 2016 17:00 5215 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Primăria din Saligny a atribuit, prin licitație deschisă un contract privind ”Lucrări de execuție pentru implementarea proiectului Modernizarea și reabilitarea rețelei de străzi din comuna Saligny, județul Constanța".
 
Practic, este vorba despre reabilitarea și modernizarea străzilor din comuna Saligny, conform documentației tehnice: ”reabilitare străzi în localitatea Ștefan cel Mare: lungime totală străzi 8,80 km; reabilitare străzi în localitatea Saligny: lungime totală străzi 12,24 km; reabilitare străzi în localitatea Faclia: lungime totală străzi 5,76 km; valoarea estimată totală a contractului este de 28.153.575,00 lei fără TVA, din care cheltuieli diverse și neprevăzute: 1.262.038 lei fără TVA, reprezentând 4,74% conform deviz general”.

 
Valoarea totală finală a contractului este de 21.637.895,28 lei. Criteriul de atribuire a fost ”prețul cel mai scăzut”.

Primăria a primit șase oferte de la diverși operatori economici, însă doar patru s-au dovedit a fi admisibili. În final, în urma criteriului de atribuire aplicat a rămas un singur operator economic. Este vorba despre Strabag SRL, strada Calea 13 Septembrie,nr. 90, sector 5, Bucureşti.  

Firma a fost înfiinţată în 1995, este în funcţiune, dar este urmărită penal, conform datelor Registrului Comerţului.

Pe scurt, chiar la începutul lunii februarie 2015, poliţiştii au făcut 146 de percheziţii în Bucureşti şi 11 judeţe, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune în domeniile IT şi construcţii, cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, surse judiciare declarând la vremea respectivă că printre firmele percheziţionate sunt "Erbaşu", "UTI" şi "Strabag". Persoanele vizate de percheziţiile din februarie erau reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011 - 2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.


Capitalul social al firmei este de 43.519.050 RON, iar obiectul de activitate este bazat pe ”lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Asociatul unic al firmei este o persoană juridică. Este vorba despre Bau Holding Beteiligungs AG din Austria, Spittal An Der Drau, str. Ortenburgerstrasse, nr. 27.

Administratorii firmei sunt cetățeanul austriac Heimo Otto Oberwinkler, Cătălin Popescu, austriecii Christian Messinger, Johann Andreas Polzl, Mag. Burgstaller Franz, Peter Otto, Herbert Franz-Xaver Schuster și Blach Gerhard.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Potrivit vrajitorul.eu, firma avea în 2014 o cifră de afaceri de 753.323.497 lei, datorii totale de 329.371.169 lei, un profit net de 6.310.632 lei și 549 de angajați.  Datele site-ului nu au și date financiare mai recente despre firmă.


În secțiunea Documente a articolului puteți vedea anunțul de atribuire postat pe SEAP.

 
Citește și 146 de percheziţii în 11 judeţe din ţară şi Bucureşti. Vizate, companiile Erbaşu, Strabag şi UTI 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii