Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:37 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru dj români experimentează pe muzica lui Dvořák îN KONZERTHAUS BERLIN

ro

26 Sep, 2013 17:00 945 Marime text
Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu Institutul Ceh prezintă evenimentul „Dvořák Remastered. Remixes of Antonín Dvořák's music”, program realizat de artiştii români Cristian şi Gabriela Fierbinţeanu, Cătălin Matei şi Gili Mocanu. Această manifestare face parte dintr-un eveniment mai amplu intitulat „Dvořák Marathon“, dedicat compozitorului ceh Antonín Dvořák. De-a lungul zilei de 28 septembrie, în cele şapte săli din Konzerthaus Berlin, se va putea asculta fără întrerupere muzica compozitorului ceh. Spectatorii vor avea ocazia să audieze concerte, simfonii, muzică de cameră şi multe alte rarităţi muzicale, precum şi diverse adaptări inedite bazate pe muzica lui Dvořák. Show-ul susţinut de cei patru artişti români cuprinde interpretări electronice (Live-Act şi DJ-set-uri) pe baza unor fragmente din opera lui Dvořák. Grupul celor patru a participat şi a fost premiat în anul 2011 la concursul „Dvořák Remastered“ organizat de Centrul Ceh Bucureşti cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la naşterea compozitorului.
 
Un loc de mare prestigiu şi tradiţie, Konzerthaus Berlin cuprinde şapte săli de spectacole, situate în Piaţa Jandarmilor, una dintre cele mai impresionante atracţii istorice berlineze. Sala Werner-Otto, în care va avea loc spectacolul de muzică electronică este una dintre cele mai noi săli din Konzerthaus, construită în 2004 de arhitectul Peter Kulka. Este proiectată într-un stil foarte modern, are o acustică deosebită şi absoarbe un public de până la 400 de persoane.
 
Cristian Fierbinţeanu (computer, bass, voce) şi Gabriela Fierbinţeanu (voce)  formează un duo digital de muzică pop, electronică, psychedelic, noise, ambient şi sound collage, care activează în Bucureşti. Duo-ul Fierbinţeanu a lansat un CD maxi-single „Love Goes Round In Circles”, precum şi un dublu disc „The Beauty Of Music”.
 
Cunoscut în primul rând ca artist plastic, Gili Mocanu este activ şi în domeniul muzical. Împreună cu Elena Albu, Gili Mocanu a realizat în 2007 proiectul experimental, sau „convenţional-experimental“, cum preferă să îl numească artistul, intitulat „Somnoroase Păsărele“.
 
Cătălin Matei, este cunoscut mai ales ca Sillyconductor sau Rochite.Cătălin Matei este Sound Designer, Field Recorder şi un experimentalist plin de idei interesante. Sillyconductor a realizat numeroase proiecte inedite: soundtrack-uri pentru filme mute şi animaţii, sound design pentru instalaţii şi prezentări de modă, si a inventat un instrument muzical pe care el însuşi l-a denumit Shuffler.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii