Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastă - 18.02.2015

ro

18 Feb, 2015 12:07 899 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute şi carduri de memorie nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 950 de carduri de memorie nedeclarate şi 2.400 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 72.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În data de 17.02.2015, în intervalul orar 10.30 - 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 950 de carduri de memorie (tip micro SD) care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară şi sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 24.000 lei dacă ar fi originale.
 
 • O zi mai devreme, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, identificând 2.400 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 48.000 lei dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, cu vârste de 24 şi 39 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi  „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Transport ilegal de material lemnos pe fluviul Dunărea

 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care transporta, cu o barcă, un metru cub de material lemnos fără documente justificative.
Bărbatul în cauză, ajutat de doi complici, intenţiona să mai transporte alţi doi metri cubi de material lemnos pe care îi tăiase în mod ilegal din fondul forestier naţional.
 
În data de 16.02.2015, în jurul orei 15.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe fluviul Dunărea, o barcă cu motor condusă de cetăţeanul român CONSTANTIN P. , în vârstă de 37 de ani.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de un metru cub de material lemnos pentru care bărbatul nu a putut prezenta la control documente justifcative.
Poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Cernavodă, au extins cercetările şi au stabilit că persoana în cauză a sustras materialul lemnos de pe insula Hinogului, beneficiind de ajutorul a doi complici, SINA C. de 30 ani şi NAE R. de 32 ani.
Cercetările la faţa locului au dus la descoperirea altor doi metri cubi de material lemnos care fuseseră tăiaţi de cei trei bărbaţi şi care urmau să fie transportaţi la mal în vederea valorificării ulterioare.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos din specia plop, în greutate de aproximativ 1.500 de kilograme şi evaluată la 840 de lei, iar bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi snacţionată de art. 108, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008 privind Codul Silvic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii