Încă o afacere de-a lui Dobronăuţeanu, de la Murfatlar, a intrat în insolvenţă - Eolia Invest SA, firma care nu a avut niciun angajat
Încă o afacere de-a lui Dobronăuţeanu, de la Murfatlar, a intrat în insolvenţă - Eolia Invest SA, firma
22 Mar, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
7458
Marime text
Încă o insolvenţă în „familia“ Murfatlar România. O nouă firmă deţinută de Dobronăuţeanu a intrat la apă. În şedinţa din 7 martie, judecătorul sindic Melantina Nicoleta Mirică, din Tribunalul Constanţa, a decis să admită cererea de deschidere a procedurii insolvenţei a societăţii Eolia Invest SA din Murfatlar, la cererea creditoarei Geogis Proiect SRL, din Călăraşi. Motivul ar fi o datorie în valoare de 65.000 de lei, pentru care creditoarea are şi o sentinţă civilă pronunţată de Judecătoria Constanţa în anul 2013, reprezentând contravaloarea unor lucrări executate în baza unui contract de servicii încheiat în urmă cu şase ani, în martie 2010.
Instanţa a decis că sunt motive suficiente pentru a proceda la deschiderea procedurii de insolvenţă. Desemnează provizoriu pe practicianul în insolvenţă Liţcanu & Gheorghiţă SPRL. Fixează termenul-limită pentru depunerea creanţelor la 21.04.2016 şi pe cel pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 11.05.2016. Tabelul definitiv al creanţelor urmează a fi întocmit până la data de 3.06.2016. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor va avea loc pe 16.05.2016, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar.
Cine este însă datornicul Eolia Invest SA? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma, înfiinţată în anul 2008 de Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu (66,7%) şi Andrei Dumitru Dinga (33,3%), avea ca domeniu de activitate „producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice“ şi un capital social de 300.000 de lei. Administrator era Andrei Dumitru Dinga. În 2013, Dobronăuţeanu a decis să schimbe administratorul, numindu-l pe Daniel Costel Damian. În prezent, firma este deţinută de aceiaşi fondatori, Dobronăuţeanu şi Dinga, Daniel Costel Damian fiind administrator, iar obiectul de activitate este „producţia de energie electrică“.
Potrivit Vrăjitorul.eu, firma nu a declarat în niciun an de activitate cifra de afaceri, în 2013 şi 2014 având zero angajaţi. În afară de anul 2012, când a avut un profit de 39.837 de lei, în ceilalţi ani a mers doar pe pierderi. Cea mai mică pierdere a avut-o chiar la finele anului 2014, când a înregistrat un profit negativ de 7.545 de lei.
Revenind la afaceriştii controversaţi care deţin Murfatlarul, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, numele lui L.C. Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu a fost asociat, de-a lungul timpului, şi în următoarele firme: Big Game SRL, din capitală, Crama Murfatlar Neptun SA, din staţiunea Neptun, aflată în faliment, Eolia Invest SA, din Murfatlar, Euro Bit SA, din capitală (sechestru acţiuni), Euro Delta Danube SRL, din Tulcea, Euroavipo SA şi Euro Trade Invest SA, din Poşta Câlnău, Eurodelta Management Consult SRL, din Tulcea, Eurointertrans Expedition (sechestru), din Bucureşti, Fermele Murfatlar SA, din Murfatlar (sechestru), Fruvisat SA, din Satu Nou (faliment), Global Aqua Invest SA, din Poşta Câlnău, Murfatlar International Trading SRL, din judeţul Tulcea, radiată şi reînfiinţată la Murfatlar, Principal Company SA (radiată), cu sediul tot la Poşta Câlnău, Principal Food Industries (faliment), Sun Agro Organic SRL, din Tulcea, United Euro Distributions SA, din Bucureşti (insolvenţă), Vinuri Dobrogene SRL, din Tulcea, şi, desigur, Vitivinicola Basarabi SA, din Murfatlar - fosta SC Vie Vin Murfatlar SA.
Andrei Dumitru Dinga apare ca asociat în alte 13 firme, toate cu sediul în Satu Mare şi toate radiate sau în lichidare. Andrei Dumitru Dinga a fost asociat însă, alături de Holrom SRL, şi în Eoliene SRL, firmă cumpărată în 2010 de Renovatio Group Limited. Eoliene SRL avea activitate în zona Pecineaga.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii