Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmează o tranzacţie între RAJDP şi CJC! Despre ce este vorba

ro

11 Oct, 2016 00:00 3207 Marime text
Subscrisa CITR Filiala Bucureşti SPRL, cu sediul în Bucureşti, strada Gara Herăstrău nr. 4, Green Curt, et. 3, Aector 2, înmatriculată la Registrul Societăţilor Profesionale al UNPIR sub nr. RSP 401/2009, desemnată în calitate de administrator judiciar al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa (în insolvenţă), cu sediul în municipiul Constanţa, strada Celulozei nr. 15A, CUI 2749993, înregistrată la ONRC sub nr. J13/115/1991, prin Încheierea de şedinţă nr. 828, pronunţată în data de 29.12.2015 de Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, în dosarul nr. 8071/118/2015, din oficiu, convoacă adunarea creditorilor debitoarei RAJDP Constanţa.
 
Adunarea creditorilor va avea loc la sediul administratorului judiciar, situat în Green Court, strada Gara Herăstrău nr. 4, et. 3, Sector 2, la data 17.10.2016, ora 14.00. Creditorii por fi reprezentaţi în cadrul şedinţei prin împuterniciţi, cu procură specială şi legalizată, sau, în cazul creditorilor bugetari şi al celorlalte persoane juridice, cu delegaţie semnată de conducătorul unităţii. Creditorii pot vota şi prin corespondenţă.
 
Pe ordinea de zi sunt prinse următoarele teme: aprobarea încheierii unei tranzacţii între Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, potrivit recomandării Comitetului Creditorilor ce a avut loc pe 12 august 2016 şi aprobarea încheierii unei tranzacţii între RAJDP Constanţa şi Al Stom Company SRL.

Ce datorii are RAJDP la creditorii săi?

Reamintim că Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri se află în insolvenţă după ce, pe 22 decembrie 2015, a depus la Tribunalul Constanţa o cerere în acest sens. Cererea a fost admisă de către instanţă pe 29 decembrie, iar CITR a fost desemnat administrator judiciar. Masa credală a Regiei este de 71,92 de milioane de lei. Principalii creditori ai săi sunt Unicredit Leasing Corporation SA, cu 7,5 milioane de lei, Consiliul Judeţean Constanţa, cu 6,20 de milioane lei, şi Banca Transilvania, cu 5,31 de milioane de lei. CJ Constanţa mai figurează, de altfel, în tabel cu o creanţă sub condiţie în valoare de 13,95 de milioane de lei, ceea ce plasează instituţia în topul creditorilor.
 
Din datoria înviată de Fisc, administratorul judiciar a acceptat doar o fracţiune. 1,13 milioane de lei ca fiind creanţă certă, cu drept de vot, diferenţa de 19,97 de milioane de lei fiind admisă sub condiţie (fără drept de vot) deoarece face obiectul unor contestaţii care se judecă la Curtea de Apel Constanţa. Pe 8 martie, administratorul judiciar a publicat şi raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă. Potrivit documentului, cifra de afaceri menţionată de administratorul judiciar pentru anii 2012-2014 este mai mare decât cea oficială, afişată pe site-ul Finanţelor. În 2015, cifra de afaceri a scăzut din nou, ajungând la 16,91 de milioane de lei la finalul lunii noiembrie 2015. Tot atunci, RAJDP Constanţa înregistra pierderi de 10,92 de milioane de lei.
 
Într-o adunare precedentă a creditorilor, administratorul judiciar a propus şi reorganizarea regiei ca societate comercială prin cooptarea Consiliului Judeţean Constanţa ca asociat/acţionar, acesta urmând a participa la formarea societăţii prin aport de numerar vărsat în numerar. Aşadar, în mâna CJC se află salvarea RAJDP, regie care, după resuscitare, va fi privatizată.

Citeşte şi

Curtea de Conturi a îngropat Regia. Salvarea RAJDP stă tot în mâinile Consiliului Judeţean Constanţa

Insolvenţa a deblocat activitatea RAJDP Constanţa. Problema dezăpezirii, rezolvată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii