Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:23 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ - Inspectoratul de Politie Constanta

ro

22 Jul, 2014 13:37 1510 Marime text
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au identificat 5 minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, care, în noaptea de 16/17.07.2014 ar fi sustras 6 carturi de agrement, din Parcul Tăbăcăriei.
Bunurile în valoare de 14.400 lei au fost recuperate şi predate păgubitului, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a minorilor şi tragerii la răspundere penală a acestora.


Cercetată de poliţiştii Secţiei 3 pentru loviri şi alte violenţe

La 21.07.2014, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 38 ani, cu privire la faptul că, în ziua de 11.07.2014, în timp ce se deplasa pe strada Revoluţiei din 22 Decembrie, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, a fost agresată de cumnata sa, în vârstă de 43 ani, din Bârlad.
Celei de-a doua femei i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.


Înşelăciuni prin metoda accidentul investigate de poliţiştii Secţiilor 2 şi 5

La data de 21.07.2014, ora 08.00 poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 73 ani, domiciliat pe strada Soveja, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.
Acesta, la data de 20.07.2014, ora 11.00, a fost contactat telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi nepotul său şi i-a cerut bani, întrucât a fost implicat într-un accident de circulaţie.
Septuagenarul a achitat o sumă de bani unui curier, care s-a prezentat la locuinţa sa în aproximativ 10 minute de la convorbire.


La data de 21.07.2014, ora 10.15, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 70 ani, domiciliat pe strada Pelicanului, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.
Acesta, la data de 20.07.2014, ora 14.00, a fost contactat telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi fiul său şi că ar fi fost implicat într-un accident de circulaţie, fapt pentru care are nevoie de o sumă de bani pentru a plăti operaţia unei victime.
În aproximativ o jumătate de oră, la locuinţa sa a venit un tânăr, care i-a spus că a fost trimis de fiul său şi a ridicat suma respectivă.
În ambele cazuri poliţiştii au demarat cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.

În prezentul tip de înşelăciune, infractorii se bazează în primul rând pe puternica reacţie emoţională pe care vestea dată o produce şi anume, starea de şoc şi teama. Acestea sunt elementele pe care mizează răufăcătorii, ştiind că majoritatea oamenilor acţionează precipitat în asemenea situaţii.
Autorii acestui tip de înşelăciune cunosc foarte multe elemente personale ale posibilelor victime (profesia, apelative  utilizate de membrii familiei, programul de lucru etc.), astfel încât câştigă încrederea victimei şi o conving pe aceasta, că cele relatate sunt reale.
Având în vedere aspectele prezentate, poliţiştii constănţeni recomandă cetăţenilor să nu ofere sume de bani unor persoane necunoscute, să se adreseze şi să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune, prin care se încearcă inducerea în eroare prin aceste „poveşti” cu caracter emoţionant.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor. Este adevărat că, din diferite motive, cum ar fi: traume fizice sau emoţionale, vocea „rudei”/”fiului”/fiicei” care sună pentru a solicita sprijin vă poate părea schimbată, însă nu ezitaţi să cereţi amănunte referitoare la situaţia prezentată.     
Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări;

         Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
  Depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau  înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.                                    
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale;
                                                               
-  De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu  reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!


Cercetat de poliţiştii din Mangalia pentru evaziune fiscală

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Mangalia, cercetează în stare de libertate un bărbat, în vârstă de 35 ani, care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale nu a virat la bugetul consolidat al statului, suma de 7.705 lei, reprezentând contribuţii şi impozite cu reţinere la sursă, aferente perioadei iulie 2012 – ianuarie 2014.


Persoane date în urmărire naţională depistate de poliţişti

La data de 21.07.2014, poliţiştii de investigaţii criminale din Medgidia l-au depistat pe S. M., de 54 ani, din localitate, urmărit naţional, care avea de executat 5 ani închisoare pentru conducere fără permis.
La aceeaşi dată, poliţiştii din oraş Eforie l-au depistat pe R. Remus, de 26 ani, din localitate, urmărit naţional, care avea de executat 2 ani şi 8 luni închisoare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Tentativă de suicid

La data de 21 iulie a.c., ora 18.47, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Poarta Albă au fost sesizaţi de către o localnică, cu privire la faptul că, în jurul orei 18.40, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri în familie, soţul său, în vârstă de 26 ani, a încercat să se sinucidă, înţepându-se cu un cuţit în abdomen.
Acesta a fost transportat la SCJU Constanţa pentru îngrijiri medicale.

Infracţiune la regimul circulaţiei rutiere

La 21.07.2014, ora 01.40, poliţiştii din Năvodari l-au identificat în trafic D. A., de 29 ani, care conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetaţi de poliţiştii din Năvodari pentru furturi de energie electrică

Urmare a unor activităţi desfăşurate împreună cu reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate două persoane, din localitate, pentru furt de energie electrică, prin branşamente neautorizate.
Prejudiciile stabilite de către reprezentanţii societăţii  anterior menţionate sunt de 6.395, respectiv 2.552 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii