Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

05 Mar, 2013 22:08 624 Marime text
 În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.150 lei.

  INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 4 martie a.c., ora 15.00, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-o lizieră din apropierea podului de cale ferată se află cadavrul unui barbat.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că, între drumul tehnologic de pe malul nordic al C.D.M.N. şi magistrala de cale ferată CF800 Bucureşti-Constanţa, se află cadavrul unui barbat, având vârsta de aproximativ 45-50 de ani, înălţime 1,60-1,65 m, constituţie astenică, ochi albaştri, tuns foarte scurt cu început de calviţie.
Asupra acestuia a fost găsită suma de 2 lei, fără a fi identificat vreun document asupra sa.
Din examinarea sumară a cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violenţă, cercetările fiind continuate în vederea identificării cadavrului şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

La data de 4 martie a.c, ora 17.30, poliţiştii din Năvodari l-au depistat în parcul pensionarilor din Navodari, pe G. Cornel, de 45 de ani, din localitate, care avea asupra sa un cuţit cu o lungime de 26 cm.
  Acestuia i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate pentru portul fără drept al unui cuţit în loc public.

La data de 3 martie a.c., poliţiştii din Albeşti au fost sesizaţi de către două persoane din satul Cotu Văii, cu privire la faptul că persoane necunoscute, în cursul nopţii, le-au sustras din anexele gospodăreşti diferite cantităţi de grâu şi porumb boabe, valoarea cumulată a prejudiciului fiind estimată la aproximativ 300 lei.
Demarând cercetările poliţiştii au reuşit în scurt timp identificarea şi depistarea a trei minori, din localitate, suspecţi de comiterea faptei, recuperând totodată şi 50 % din prejudiciul cauzat.
  Acestora li s-a întocmit dosar penal fiind cercetaţi în stare de libertate .

Urmare a prinderii în flagrant, din data de 03.03.2013, privind pe I. Sercin, care în timp ce se afla pe strada Răscoalei 1907, colţ cu strada Sarmisegetuza, a spart geamul unui autoturism, iar din interior a sustras o poşetă de damă ce conţinea acte personale şi suma de 400 lei, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 2900 lei, acesta a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.

  Poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate pentru furt calificat, o tânără în vârstă de 25 de ani, din Medgidia, care la data de 04.03.2013, ora 15.30 a fost surprinsă de agenţii de pază ai unui hipermarket încercând să treacă de casele de marcat având asupra sa mai multe produse pe care nu le-a plătit.
Prejudiciul în valoare 77,64 lei a fost recuperat şi predat societăţii păgubite.

La data de 4 martie a.c., ora 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie TN Medgidia, au fost sesizaţi despre faptul că în apa Canalului Dunăre – Marea Neagră, în dreptul localităţii Satu Nou, judeţ Constanţa, se observă plutind un cadavru.
Echipa operativă deplasată la faţa locului, a procedat la scoaterea cadavrului din apă, stabilind că acesta se află într-o stare avansată de descompunere şi aparţine unui bărbat, în vârstă de aproximativ 40-45 ani, cu înălţimea de 1,70 m, constituţie astenică, în greutate de aproximativ 70 kg.
Cu ocazia examinării sumare a cadavrului, nu au fost observate urme de violenţă, iar asupra sa nu au fost găsite bunuri, înscrisuri sau valori.
Cadavrul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Medgidia, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului, cercetările fiind continuate de lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa.

Ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind drepturile de autor.
Astfel, cel în cauză, în calitate de reprezentant legal al unui club din staţiunea Mamaia, a difuzat fonograme în scop comercial, fără autorizarea organismului de gestiune colectivă U.C.M.R.-A.D.A., în perioada 01.05.2012 – 12.08. 2012, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 3.906 lei.
De asemenea a fost identificat în incinta clubului un laptop utilizat la sistemul de lumini al acestuia, aparţinând unui angajat pe acesta fiind stocate mai multe opere muzicale, audiovizuale şi programe de calculator reproduse fără acordul titularilor drepturilor de autor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii