Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:40 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 13.03.2013

ro

13 Mar, 2013 12:24 997 Marime text
421.145 din 13 martie 2013

BULETIN DE PRESĂ

La nivelul judeţului au fost organizate 4 acţiuni, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.650 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 12 martie a.c., , ora 22.15, poliţiştii din Ion Corvin au depistat pe raza localităţii Viile un minor în vârstă de 15 ani din aceeaşi localitate, în timp ce sustrăgea din curtea unei locuinţe, mai multe bunuri.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.

La data de 12 martie a.c., ora 14.30, poliţiştii Secţei 2 au fost sesizaţi de către un educator din cadrul unui Centru de Primire Minori, cu privire la faptul că persoane necunoscute profitând de neatenţia sa au pătruns în camera de studiu de unde au sustras o tabletă electronică.
Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit ca suspecţi de comiterea furtului, doi minori de 12 respectiv 14 ani, instituţionalizaţi în cadrul acestei unităţi, şi care au fugit după săvârşirea faptei.
La scurt timp cei doi minori au fost depistaţi de poliţiştii din Saligny, stabilindu-se că au valorificat tableta contre sumei de 500 lei, oamenii legii reuşind totodată şi recuperarea bunului sustras pe care la-u predat persoanei păgubite.


Poliţiştii Secţiei 2, cercetează în stare de libertate, un tânăr de 20 ani, din Republica Moldova, care la data de 12 martie a.c., ora 18.30, a fost depistat de către agenţii de pază ai unui supermarket cu bunuri electronice în valoare de 300 lei, a căror contravaloare nu o achitase în momentul trecerii prin dreptul casei de marcat.
Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate.

Poliţiştii Secţiei 3, cercetează în stare de libertate, un bărbat de 38 ani, din Constanţa, care la data de 12 martie a.c., ora 18.30 a încercat să sustragă mai multe produse cosmetice dintr-un magazin, fiind prins de către agenţii de pază.
Prejudiciul cauzat în valoare de 64 lei, a fost recuperat în totalitate şi predat reprezentantului societăţii.

La data de 25 februarie a.c., o femeie de 32 ani, din Tulcea, a reclamat faptul că în timp ce se afla în autobuzul RATC de pe linia nr. 42, între staţiile Liceul nr.4 şi Dacia, i-a fost sustras un portofel ce conţinea suma de 80 lei, documente de identitate şi mai multe carduri.
Din investigaţiile efectuate, ofiţerii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, au identificat şi depistat un tânăr de 31 ani, din Constanţa, suspect de comiterea faptei, pe numele căruia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând ca în ziua de 13.03.2013, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


La data de 12 martie a.c., ora 15.00, poliţiştii Secţiei 1 Constanţa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, Biserica Sfântul Mina (Biserica de lemn), situată în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, este închisă, iar pe una dintre uşile de acces este afişat un anunţ din care reieşea că lăcaşul de cult va fi închis temporar.
Cu ocazia verificărilor efectuate la faţa locului s-a constatat faptul că uşile de acces în incinta lăcaşului de cult sunt încuiate, şi atât personalul bisericesc cât şi enoriaşii nu pot intra în interior.
Pe parcursul aceleiaşi zile reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au formulat o plângere penală faţă de reprezentanţii unei asociaţii private, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, tulburare de posesie şi împiedicarea libertăţii cultelor, plângere ce a fost înregistrată şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Poliţiştii au demarat cercetările procedând la audierea în cauză a mai multor reprezentanţi ai lăcaşului de cult şi au fost efectuate activităţi de identificare a reprezentanţilor asociaţiei.
Cercetările în cauză continuă, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Persoane condamnate sau cu mandate europene de arestare depistate de poliţiştii constănţeni

La data de 13 martie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DIPI Bucureşti şi SIPI Constanţa, au organizat şi executat pe raza municipiului Bucureşti, activitatea de depistare a urmăritului naţional Z. Cristian Adrian, în vîrstă de 27 ani, din Constanţa, care posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis la 19.10.2012, avînd de executat 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvîrşirea unor infracţiuni de furt calificat şi infracţiuni la regimul rutier.

În dimineaţa zilei de 12.03.2013, poliţiştii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, au organizat şi executat o acţiune pe linia mandatelor de executare a pedepsei închisorii şi prinderii persoanelor care se sustrag de la executarea acestora.
Cu ocazia acţiunii poliţiştii au identificat, reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa pe P. Cristian, în vârstă de 24 ani, C. Valentin, de 23 ani, C. Andrei, de 27 ani şi C. Raul, de 25 de ani, toţi din municipiul Constanţa, condamnaţi la câte 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de aderare la un grup organizat şi comiterea de infracţiuni electronice pe internet, conform mandatelor de executare a pedepselor cu închisoarea emise de Tribunalul Bucureşti, Secţia a-II-a Penală, la data de 11.03.2013.

La data de 12 martie a.c., poliţiştii Biroului Investigatii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanta, pe S. Dragos, de 34 de ani, din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, posesor al unui mandat de executarea pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Medgidia, la data de 07.03.2013, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare.

La data de 12 martie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale cu sprijinul poliţiştilor din Mangalia, au fost depistat pe G. Paul, de 32 de ani, din municipiul Mangalia, persoană pe numele căreia era emis un mandat european de arestare emis la 24.09.2007, de Tribunalul din Civitavecchia - Italia, pentru infracţiunea de ,,trafic ilegal de droguri”.
Cel în cauză a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 736 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 130.600 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident soldat cu victime.

La data de 12 martie a.c., ora 07.45, în municipiul Constanţa, P. Tudor, de 49 ani, a condus un autoturism pe strada Soveja şi ajungând la intersecţie cu strada Semănătorului, la marcajul pietonal, nu a acordat prioritate şi a accidentat uşor un minor, de 9 ani, care traversa strada regulamentar.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.

Astfel, la data de 12 martie a.c., ora 13.00, în Constanţa, a fost depistat E. Claudiu, de 29 ani, din localitate, conducând un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor

Tâlhăria reprezintă o problemă socială deosebit de gravă care pune în pericol însăşi viaţa persoanei, pentru prevenirea acestui fenomen, vă oferim câteva sfaturi ce ar putea conduce la diminuarea numărului de victime.
Din practica judiciară a rezultat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
Pentru a nu deveni victima a unei tâlhării poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai putin circulate, cum ar fi locuri virane, parcuri, şantiere. 
Dacă din diverse motive sunteţi nevoit să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează bauturi alcoolice (restaurante, discoteci);
Când observaţi că sunteţi urmăriţi deplsaţi-vă către zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră sau apelaţi numărul de urgenţă 112.
Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare şi nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate, iar la intrarea dumneavoastră într-un imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea unor infracţiuni;
Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtate urgent, în acest sens alertaţi vecinii, iar dacă este cazul cea mai apropiată unitate de Poliţie.
Folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunocute, dacă este cazul apelaţi la ajutorul oricărui locatar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii