Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:50 05 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiul Poseidon în dreptul localităţii Eforie Sud. Câte nave şi câţi militari participă (video)

ro

12 Mar, 2017 14:46 2652 Marime text

În perioada 5-13 martie,  în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din partea vestică a Mării Negre, are loc Exerciţiul Multinaţional „Poseidon 2017“, la care  sunt implicați peste 1.500 de militari vor participa. Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră va conduce exerciţiul la care vor participa 17 nave militare, un elicopter „Puma Naval“ şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri.
 
De altfel, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane „MiG 21 LanceR“ şi o navă a Gărzii de Coastă. „Poseidon 2017“, exerciţiul multinaţional organizat de Forţele Navale Române, aduce în Marea Neagră, pentru a doua oară în acest an, Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), din care face parte, în perioada 4-24 martie, şi Dragorul Maritim (DM30) „Slt. Alexandru Axente“.

Nave militare din şapte ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, două echipe de scafandri specializaţi în descoperirea şi neutralizarea pericolelor subacvatice (EOD), din România şi Turcia, şi doi ofiţeri de stat major din Bulgaria şi Turcia, în Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră, vor acţiona în comun, timp de o săptămână, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor. Obiectivul principal al acestui exerciţiu este acela de a creşte nivelul de interoperabilitate între forţele participante, în domeniul luptei anti-mină, şi de a desfăşura evaluarea şi certificarea naţională a forţelor ce vor face parte din Forţa de Răspuns Întrunită a NATO pentru anul 2018.

Forţele Navale Române vor participa cu două dragoare maritime, „Lt. Lupu Dinescu“ şi „Slt. Alexandru Axente“, corveta „CAm. Eustaţiu Sebastian“, navele maritime pentru scafandri „Grigore Antipa“ şi „Venus“, remorcherele maritime „Grozavul“, „Vârtosul“, „Voinicul“ şi „Vânjosul“, nava maritimă hidrografică „Cpt. cdor Alexandru Cătuneanu“ şi un elicopter „Puma Naval“.

Gruparea Navală NATO de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (SNMCMG-2) va fi prezentă la Constanţa cu patru nave: nava de suport logistic „ORP K.X. Czernicki“ (Polonia), nava-comandant a Grupării, şi vânătoarele de mine „ESPS Duero“ (Spania), „TCG Alanya“ (Turcia), „GS Rotweill“ (Germania). De asemenea, la exerciţiu vor mai participa şi vânătorul de mine „HS Evropi“ (Grecia), dragorul maritim „BGS Priboy“ (Bulgaria) şi vânătorul de mine „TCG Anamur“ (Turcia). Forţele Aeriene Române vor participa cu două aeronave „MIG 1 LanceR“, de la Baza 86 Aeriană Borcea.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii