Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Declaratie a ministrului afacerilor externe privind alegerile europene

ro

27 May, 2014 11:48 556 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, apreciază că, prin votul exprimat la alegerile pentru Parlamentul European, România a demonstrat încă o dată ataşamentul ferm faţă de proiectul construcţiei europene.
“Salut participarea românilor la votul pentru alegerile europene, într-un procent mai mare faţă de scrutinul european anterior, din 2009. România se află, astfel, printre țările care, comparativ cu 2009, au înregistrat o creştere importantă a procentului de participanţi la scrutinul european actual. 
Este un semnal puternic şi fără echivoc al deciziei românilor pentru viitorul Europei. Mulţumesc românilor care, prin prezenţa lor la aceste alegeri pentru Parlamentul European, au arătat că vor ca vocea României să conteze în Europa.
Consider, totodată, că prin forțele politice pe care românii le-au desemnat, în urma votului lor, să îi reprezinte în viitorul Parlamentul European, România se menține printre statele membre ataşate proiectului politic european. Acest atașament este demonstrat inclusiv de lipsa unor formaţiuni politice cu un program anti-UE.
Curentul eurosceptic şi ultranaţionalist a câştigat teren în Europa. Este o realitate pe care nu o putem ignora. Este necesară mobilizarea întregii Europe democratice să acţioneze unit pentru a stopa răspândirea acestor curente populiste care pun în pericol tradiţia democratică a Europei, precum şi întreg setul de valori şi principii care au construit de-a lungul timpului acest proiect politic unic, cu beneficii tangibile pentru toți cetățenii europeni.
Avem nevoie, în aceste momente, să arătăm că solidaritatea, ataşamentul pentru valorile fundamentale europene își găsesc o transpunere practică neechivocă. Forţelor democratice din Parlamentul European le revine, astfel, datoria de a combate tendinţele eurofobe şi xenofobe care au rezultat în urma alegerilor de ieri din unele state europene.
În acest sens, trebuie să dăm substanță combaterii extremismului în Europa, prin adoptarea unei abordări constructive, care, prin acţiuni îndreptate spre rezultate, să  demonstreze cetăţenilor europeni că soluţia este Uniunea Europeană, iar problema o constituie tocmai izolarea de Uniune pe care o propun partidele anti-UE”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii