Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința pe tema medierii în spaţiul OSCE

ro

16 Jul, 2013 13:44 641 Marime text
16 iulie 2013

Comunicat de presă

Conferința pe tema medierii în spaţiul OSCE
(București, 15-16 iulie 2013)

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 15-16 iulie 2013, în cooperare cu Departamentul Federal pentru Afaceri Externe al Confederaţiei Elveţiene şi Centrul pentru Prevenirea Conflictelor din cadrul Secretariatului Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Conferinţa pe tema medierii în spaţiul OSCE.
Evenimentul a avut loc în Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, şi preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, László Borbély, au susţinut discursuri de deschidere.
Conferinţa se înscrie în eforturile României de promovare activă a întăririi capacităţii de acţiune a OSCE în toate etapele ciclului conflictual şi de sporire a gradului de conştientizare a importanţei medierii, ca instrument esenţial în eforturile de prevenire şi soluţionare a conflictelor.
În cadrul conferinţei au mai susţinut intervenţii oficiali OSCE, UE şi ONU, reprezentanţi ai altor state active în domeniul medierii, precum şi reprezentanţi ai mediului academic.
Dezbaterile au avut ca punct de plecare principiile şi cele mai bune practici în domeniul medierii, urmărind asigurarea unui cadru de convergenţă a eforturilor la nivelul ONU şi la nivel regional, definirea mai clară a provocărilor întâlnite în domeniul medierii în spaţiul OSCE şi în afara sa, precum şi explorarea modalităţilor concrete de întărire a consistenţei eforturilor de mediere.
Reglementarea conflictelor din spaţiul OSCE rămâne o prioritate majoră pentru România. Pe această bază, România va urmări în continuare, inclusiv prin valorificarea concluziilor dezbaterilor din cadrul acestei Conferinţe, să contribuie la eforturile de întărire a capacităţilor OSCE în domeniul medierii.














Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii