Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul afacerilor externe al Canadei, John Baird

ro

05 Dec, 2013 18:32 856 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut  joi, 5 decembrie 2013, o întrevedere cu omologul său canadian, John Baird, în marja Consiliului Ministerial OSCE de la Kiev (5-6 decembrie 2013).
Dialogul a prilejuit reiterarea imperativului conferirii unui nou impuls relaţiilor bilaterale, îndeosebi prin dinamizarea dialogului la nivel înalt pe palierul guvernamental şi parlamentar, dar şi explorarea multiplelor oportunităţi de cooperare în domeniul economic.
Şeful diplomaţiei române a adresat omologului canadian invitaţia de a vizita România în cursul anului 2014, convenindu-se identificarea ulterioară a unei date convenabile pentru agendele celor doi demnitari.

Ministrul Titus Corlăţean a subliniat importanţa specială pe care autorităţile de la Bucureşti o acordă soluţionării, într-un orizont de timp cât mai apropiat, a chestiunii eliminării obligativităţii vizelor canadiene pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în ţara nord-americană, ca o reflectare a relaţiei parteneriale dintre cele două state în NATO şi a statutului de stat membru UE al României.
Demnitarul canadian a manifestat deschidere pentru soluţionarea acestei probleme de pe agenda bilaterală, arătându-se încrezător în obținerea de progrese în acest sens în perioada următoare. A confirmat interesul pentru o cooperare activă in plan bilateral, care să genereze rezultatul dorit.

A fost relevată, totodată, necesitatea consolidării dimensiunii economice a acestei relaţii, inclusiv prin identificarea şi lansarea unor proiecte concrete de cooperare în domeniu. Şeful diplomaţiei canadiene a apreciat că Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător UE-Canada CETA (aflat in proces de finalizare) va amplifica perspectivele economice bilaterale, sub raportul comerţului şi al investiţiilor, poziţie împărtășită de ministrul român.
Cei doi demnitari au avut, de asemenea, un schimb de opinii pe subiecte majore de interes comun de pe agenda globală, evidenţiindu-se convergenţa punctelor de vedere împărtăşite şi a abordărilor României şi Canadei la nivel internaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii