Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea europarlamentarului Ioan Enciu in delegatia de observare a operatiunii Indalo pe coasta sudica a Spaniei

ro

18 Jul, 2013 16:28 858 Marime text
Europarlamentarul Ioan Enciu, alaturi de o delegatie a Parlamentului European, a participat in perioada 15-17 iulie 2013 intr-o vizita de observare a operatiunii comune “Indalo” coordonata de agentia Fontex si care se desfasoara in sudul Spaniei in perioada mai-octombrie 2013.
Operatiunea Indalo, coordonata de agentia europeana Frontex, are ca scop supravegherea frontierelor maritime externe in vederea monitorizarii si combaterii imigratiei ilegale si a criminalitatii transfontaliere provenite in special din Africa de nord si sub-sahariana. De asemenea, aceasta contribuie si la operatiunile de cautare si salvare pe mare. Operatiunea coordonata de Frontex este formata din ofiteri de frontiera si echipamente din 11 state membre, inclusiv Romania, fiind gazduita de autoritatile spaniole.
In perioada 15-17 iulie, delegatia Parlamentului European a vizitat centrele de comanda ale operatiunii Indalo, centrele de primire ale imigrantilor din provincia Malaga, participand de asemenea in operatiuni de patrulare pe mare. Totodata, in cadrul vizitei au avut loc intalniri cu oficiali ai agentiei Frontex, ai autoritatilor spaniole precum si cu reprezentanti ai societatii civile.
Comentand pe marginea vizitei Parlamentului European, europarlamentarul Ioan Enciu a aratat ca “frontiera externa maritima sudica a Spaniei este una dintre cele mai problematice atat din punct de vedere al imigratiei ilegale cat si al criminalitatii transfrontaliere si de aceea este nevoie de o actiune coordonata din partea tuturor statelor membre pentru ca aceste activitati ilegale nu afecteaza doar Spania ci ansamblul zonei Schengen. Aceasta operatiune comuna coordonata de agentia Frontex arata ca atunci cand statele membre actioneaza in mod solidar si coordonat, rezultatele sunt mult mai bune.” El a aratat totodata ca ”ma bucur sa vad ca Romania, desi nu este inca membra a zonei Schengen, participa atat in aceasta operatiune cat si in alte operatiuni similare coordonate de Frontex iar activitatea politistilor de frontiera romani este extrem de apreciata. Nu pot decat sa sper ca atat standardele inalte de control a frontierelor aplicate de Romania cat si experienta dovedita a autoritatilor romane din acest sector sa fie recunoscute astfel incat tara nostra sa devina cat mai curand membru deplin al spatiului Schengen”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii