Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL - Marti, 05 Februarie 2013

ro

05 Feb, 2013 19:37 1047 Marime text

Raportul MCV pentru România conține o serie de inadvertenţe şi erori materiale, aducând prejudicii ţării și cetăţenilor ei. Acest mecanism a devenit un instrument de presiune, care s-a îndepărtat de la obiectivul său tehnic, fiind politic în proporţie semnificativă.

De aceea, Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că toate aceste aspecte neconforme cu realitatea trebuie corectate de către Comisia Europeană, această insituție fiind cea în măsură să ofere un calendar de închidere a MCV pentru România. România trebuie să-și reafirme statutul ei de membru și partener egal în Uniunea Europeană. Este imperativ să stabilim rapid şi clar cu Comisia Europeană care sunt termenele şi soluţiile concrete pentru a închide Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Suntem de părere că, prin propunerea de a limita libertatea presei din România, Comisia încalcă grav valorile europene şi îşi depăşeşte cu mult atribuţiile date de tratat. Presa trebuie să aibă libertatea de a face investigaţii jurnalistice și de a prezenta dovezi corecte și obiective indiferent dacă acestea se referă la un cetățean de rând sau la un magistrat.

Mai mult, oficialii europeni care au elaborat raportul trebuie să ştie că CSM este o instituţie independentă de acţiunea politică sau guvernamentală sau că ANI nu dă sentinţe irevocabile, ci doar decizii administrative care pot fi confirmate sau infirmate de justiţie. În ceea ce privește imunitatea parlamentarilor, în România aceasta asigură mult mai puţină protecţie decât în multe alte state ale UE. În realitate statutul parlamentarilor în România este mai strict în ce privește incompatibilitățile, conflictele de interese, regimul imunității decât în țări occidentale cu tradiție democratică.

05 februarie 2013 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii