Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mihai Lupu - „Reducerea evaziunii fiscale, o provocare majoră pentru Guvernul USL"

ro

26 Feb, 2013 19:43 941 Marime text
Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu a depus, la începutul acestei săptămâni, la Camera Deputaților declaraţia politică cu tema „Reducerea substanţială a evaziunii fiscale - o provocare majoră, dar şi un deziderat asumat temeinic de către Guvernul USL".

În opinia parlamentarului liberal, „Guvernul USL doreşte găsirea celor mai bune şi rapide soluţii care să contribuie, în cel mai scurt timp, la eficientizarea sistemului de colectare a taxelor şi impozitelor şi, implicit, la reducerea semnificativă a evaziunii fiscale. Având în vedere faptul că, din păcate, România se află în coada listei ţărilor europene în ceea ce priveşte ponderea colectării taxelor şi impozitelor în PIB, dar şi faptul că guvernele Boc-Băsescu nu au luat niciun fel de măsuri pertinente, care să conducă la rezultate vizibile în acest domeniu, Guvernul USL face acum paşi importanţi pentru a putea schimba aceste lucruri!".

În acest context, liderul PNL Constanța a amintit despre proiectul pe care îl are în lucru Guvernul USL: „ în perioada imediat următoare va fi înființată o nouă structură de control, care va funcționa în subordinea ANAF și care va avea rolul de a combate și reduce semnificativ evaziunea fiscală în România. Această structură nouă va iniţia acţiuni de control o dată la trei ani pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi o dată la cinci ani pentru marii contribuabili. Acest organism nou creat, care se regăsește şi în programul de guvernare al USL, va avea ca atribuţii şi verificarea acelor operatori economici asupra cărora există suspiciuni de evaziune și fraudă fiscală".

Potrivit declarațiilor deputatului Mihai Lupu, instituția se va numi, cel mai probabil, Direcția Națională Antifraudă Fiscală și Vamală şi va prelua atribuții de la Garda Financiară, Direcția de Supraveghere Accize și Operațiuni Vamale din cadrul Autorității Naționale a Vămilor și de la Unitatea de Investigații Fiscale din cadrul ANAF.

Nu în ultimul rând, parlamentarul PNL a precizat că „această nouă instituţie va avea menirea de a reduce la jumătate evaziunea fiscală din România, încă din primul an de activitate, putând contribui astfel cu 3-4 procente, ca pondere în PIB, venituri colectate în plus la bugetul general consolidat".


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii