Proiectele de dezvoltare a infrastructurii propuse de Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, în cadrul Reuniunii de la Bucureşti a Şefilor de Guvern din Europa Centrală şi de Est – China
Proiectele de dezvoltare a infrastructurii propuse de Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, în cadrul Reuniunii
28 Nov, 2013 14:39
ZIUA de Constanta
767
Marime text
Zilele trecute a avut loc la Bucureşti Reuniunea Şefilor de Guvern din Europa Centrală şi de Est – China, unde au avut loc întâlniri bilaterale între țara noastră şi celelalte state participante. Premierul chinez, omologi din 16 țări din Europa Centrală și de Est, 1.000 de reprezentanți ai unor companii private și de stat s-au reunit la București pentru a discuta, negocia și încheia contracte importante, sub supravegherea atentă a Uniunii Europene.
La acest eveniment, Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est - întâlnire importantă atât pentru Guvernul României, cât şi pentru o mare parte a mediului de afaceri -, a participat şi ministrul liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu, alături de primul ministru al României, Victor Ponta şi de premierul chinez Li Keqiang.
Cu această ocazie, Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a propus oficialilor din China câteva proiecte care vizează dezvoltarea infrastructurii feroviare şi rutiere din România.
În ceea ce privește infrastructura din România, aceasta nu a fost dezvoltată în mod real în ultimii 20 de ani, prin urmare bugetul pentru 2014 nu poate acoperi toate nevoile care nu au fost acoperite până în prezent. De asemenea, ştim foarte bine faptul că nici fondurile europene şi nici bugetul de stat nu pot acoperi integral nevoia pe care o avem în dezvoltarea proiectelor de infrastructură. Un parteneriat între România şi China ne dă posibilitatea, într-un timp scurt, să rezolvăm o mare parte din problemele pe care le avem în domeniul infrastructurii de transport feroviar, rutier şi naval.
În acest context, Ministerul Transporturilor a prezentat delegației chineze o serie de proiecte, unul dintre cele mai importante fiind cel referitor la inelul feroviar al Capitalei, care ar facilita accesul în Bucureşti dinspre judeţul Ilfov. Inelul feroviar al Capitalei se desfăşoară pe o lungime de 82 de km, având 12 staţii CFR. Acest proiect s-ar ridica la aproximativ 350 de milioane de euro.
În urma discuțiilor avute de Ministrul liberal al Transporturilor cu partenerii chinezi, aceștia s-au dovedit foarte interesați și de dezvoltarea unor proiecte de infrastructură fie pe Dunăre, fie în portul Constanţa, şi anume: Mall-ul 3 din Portul Constanţa, care presupune dezvoltarea capacităţilor logistice şi de transport inter-modal, precum şi Canalul Dunăre - Bucureşti.
28.11.2013 Mihai Lupu Deputat PNL Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii