Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:18 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3 pași pentru un ten fără acnee

ro

18 Dec, 2013 18:46 1508 Marime text
La finalul a 3 ani de campanie Act Smart, Be Cool medici dermatologi au discutat direct cu peste 3.000 de tineri adolescenți
 
Bucureşti, 16 decembrie 2013: Campania Act Smart, Be Cool! lansată în 2011 de SRMEDCC (Societatea Română de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală) a facilitat întâlnirea directă a peste 3.000 de adolescenți cu medici dermatologi în cadrul seminariilor desfășurate în București, Sibiu, Pitești, Iași, Ploiești și Constanța. La seminarii, tinerii au aflat care este ritualul corect de îngrijire a unui ten acneic, care sunt miturile de care nu ar trebui să asculte și de ce este importantă consultarea unui medic dermatolog.
 
“Am fost încă de la început implicat în campanie deoarece mi s-a părut foarte necesară având în vedere ideile preconcepute ale pacienților cu acnee care vin la cabinet. Împreună cu colegii mei care au susținut seminarii, am încercat să dăm sfaturi și să desființăm mituri în discuții față în față cu adolescenții pentru că întâlnirea cu medicii specialiști poate însemna schimbarea unor comportamente bazate pe mituri. Sperăm să continuăm acest demers și în 2014.” afirmă conf. doctor Cătălin Popescu.
 
3 pași pentru un ten fără acnee:
1. Curățarea corectă a tenului
Curățarea tenului are rolul de a debarasa pielea de sebum, transpirație, bacterii si murdărie. Filmul hidrolipidic natural, adică stratul subțire de apă și grăsime naturală care scaldă celulele superficiale ale pielii și protejează pielea, trebuie să fie respectat deoarece multe dintre tratamentele antiacneice usucă excesiv pielea. Spălarea frecventă și prea agresivă poate irita pielea și agrava acneea inflamatorie.
Curățarea tenului trebuie să aibă loc în fiecare dimineață și seară, cu apă călduță, respectiv cu o loțiunea de curățat recomandată de medic, conform tipului de piele. Tenul poate să fie curățat și în timpul zilei, de exemplu, după eforturi fizice care duc la transpirație. Folosirea unui săpun obișnuit din comerț sau a unui prosop pentru exfoliere nu este recomandată în cazul tenului cu probleme pentru că poate înrăutăți leziunile.
 
2. Nu dați importanță miturilor
Acneea este cea mai răspândită afecţiune de piele cu care se confruntă circa 80% dintre tineri şi 5% dintre adulţi. Aceasta apare din cauza schimbărilor hormonale care au loc la vârstă pubertăţii și se vindecă prin tratament corespunzător, adecvat fiecărei persoane în funcţie de tipul de piele.
O dietă restrictivă, expunerea prelungită și neprotejată la soare sau înăsprirea igienei personale nu vor duce la vindecarea acneei.
 

3. Consultă un medic specialist
Vizita la medicul dermatolog ar trebui să fie primul pas atunci când tenul dă semne de acnee. Un medic dermatolog va putea să facă o analiză competentă a tenului, a tipului de acnee și va putea prescrie tratamentul un tratament personalizat. Pentru elevi și studenți, tratamentul acneei este gratuit, fiind compensat de Ministerul Sănătății.
 
În 2013, campania „Act smart, Be cool!” s-a axat pe seminarii realizate în 4 orașe ale țării, în încercarea de a stabili un dialog cu cât mai mulți tineri. Peste 500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au discutat cu medici dermatologi în școli și licee din Iași, Constanța, Pitești și Ploiești. În paralel, informații supervizate de medici dermatologi se află și pe site-ul interactiv www.getcool.ro.
 
Pentru al doilea an consecutiv, ambasadorul campaniei a fost Liviu Teodorescu, fost component al trupei Lala Band și participant Vocea României.
 
 
Act Smart, Be Cool!

www.getcool.ro
www.facebook.com/GetCool.ro
 
Despre SRME:
 
Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC), afiliată la Uniunea Societăților de Medicina Estetica din anul 2000 şi la Societatea Internaţională de Chirurgie Dermatologică se implică activ în semnalarea şi dezbaterea problemelor de dermatologie cosmetică și chirurgicală, organizând anual Conferinţa Naţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii