Beneficiile busuiocului
Beneficiile busuiocului
21 Mar, 2014 13:32
ZIUA de Constanta
2115
Marime text
În tradiţia românească busuiocul aduce noroc, însă nici ca remediu natural nu dă greş. Bun stimulent al digestiei, busuiocul reduce febra, absoarbe gazele intestinale, are acţiune antispasmodică şi bactericidă, dar favorizează şi digestia.
Cunoscută ca sursă excelentă de vitamina K, busuiocul ajută la coagularea sângelui şi previne osteoporoza.
Folosit sub formă de infuzie, tinctură sau ulei esenţial are efect antiimflamator natural şi ajută în diminuarea efectelor artritei reumatoide.
Uleiul de busuioc îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Masajul cu acest ulei ajută la reducerea oboselii musculare şi a crampelor.
De asemenea, masajul tâmplelor cu ulei de busuioc reduce anxietatea şi insomnia. Amestecaţi 5 picături din acest ulei cu 2 linguri de ulei de măsline şi 7 picături de ulei de portocale.
Atenţie! În primele 3 luni de sarcină şi în perioada alăptării uleiul de busuioc este contraindicat.
Sfat: Vinul din busuioc stimulează apetitul
Pentru creşterea poftei de mâncare este recomandat să faceţi o cură cu vin de busuioc. Tocaţi câteva frunze proaspete de busuioc şi amestecaţi-le cu un litru de vin roşu şi o lingură de miere. Lăsaţi preparatul 5-7 zile la macerat.
Consumaţi cu 15 – 30 de minute înainte de masă.
Cunoscută ca sursă excelentă de vitamina K, busuiocul ajută la coagularea sângelui şi previne osteoporoza.
Folosit sub formă de infuzie, tinctură sau ulei esenţial are efect antiimflamator natural şi ajută în diminuarea efectelor artritei reumatoide.
Uleiul de busuioc îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Masajul cu acest ulei ajută la reducerea oboselii musculare şi a crampelor.
De asemenea, masajul tâmplelor cu ulei de busuioc reduce anxietatea şi insomnia. Amestecaţi 5 picături din acest ulei cu 2 linguri de ulei de măsline şi 7 picături de ulei de portocale.
Atenţie! În primele 3 luni de sarcină şi în perioada alăptării uleiul de busuioc este contraindicat.
Sfat: Vinul din busuioc stimulează apetitul
Pentru creşterea poftei de mâncare este recomandat să faceţi o cură cu vin de busuioc. Tocaţi câteva frunze proaspete de busuioc şi amestecaţi-le cu un litru de vin roşu şi o lingură de miere. Lăsaţi preparatul 5-7 zile la macerat.
Consumaţi cu 15 – 30 de minute înainte de masă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- dfs 21 Mar, 2014 16:01 sdfsdf