Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:40 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale cireşelor

ro

31 May, 2014 00:17 1544 Marime text
Cultura cireşului este cunoscută de peste 2.500 de ani, iar în România există în jur de 25 de soiuri cultivate. Cireşul este unul dintre puţinii pomi fructiferi de la care se pot folosi frunzele, coaja, fructele şi codiţele acestora. Toate au proprietăţi medicinale.
Cireşele, pe lângă multe vitamine, au fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier şi proteine. De asemenea, ele conţin şi melatonină, un hormon care induce un somn odihnitor şi alungă insomniile.
Cireşele negre previn anemia, iar ceaiul din cozile de cireşe ajută în tratarea afecţiunilor renale, respiratorii şi ale aparatului digestiv. Cireşele, o sursă excelentă de potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale. O ceaşcă de cireşe conţine mai puţin de 100 de calorii şi multe fibre, care menţin senzaţia de saţietate mult timp.
Specialiştii recomandă cireşele persoanelor care petrec mult timp în picioare sau, din contră, stau mult pe scaun. Consumate zilnic, în sezonul lor, scad incidenţa bolilor specifice verii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii