Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:44 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile senatorului Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 15 aprilie 2015

ro

15 Apr, 2015 19:11 1204 Marime text
Declaraţiile senatorului Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 15 aprilie 2015

Programul Senatului de miercuri, 15 aprilie 2015, cuprinde, în intervalul orar 16.00-18.00, şedinţa de plen, în cadrul căreia se vor dezbate iniţiativele legislative înscrise pe ordinea de zi şi, la ora 17.00, se va da vot final legilor organice. Va urma, începând cu ora 18.15, sesiunea de întrebări şi interpelări.

Joi, 16 aprilie, se lucrează în comisiile de specialitate, iar de la 15.00 până la 18.00 va avea loc şedinţa plenului.
Vineri, 17 aprilie, se va lucra în comisii. Iniţial, era programat plen, dar va avea loc congresul UDMR şi senatorii respectivei formaţiuni politice vor participa la acest eveniment.

Sâmbătă, 18 aprilie, sunt programate activităţi în teritoriu.
În ceea ce priveşte programul de săptămâna viitoare nu se modifică nimic, este cel curent.
Pe ordinea de zi a Biroului permanent de miercuri, 15 aprilie, a figurat solicitarea Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital referitoare la prelungirea termenului de depunere a raportului de specialitate privind codul fiscal şi codul de procedură fiscală. Termenul iniţial era 15 aprilie şi s-a prelungit până pe 28 aprilie. Aceasta deoarece au fost depuse foarte multe amendamente, iar membrii comisiei doresc să le studieze împreună cu Ministerul Finanţelor.

Biroul permanent a primit raportul de activitate pe anul 2014 al Institutului Cultural Român (Senatul României are în subordine această instituţie) şi a acordat Comisiei pentru cultură şi media şi Comisiei pentru politică externă un termen de 30 de zile pentru analiză şi emiterea unui raport.
De asemenea, Consiliul Naţional de Integritate (CNI), prin domnul preşedinte Ciprian Ciucu, a solicitat Senatului României să urgenteze nominalizările pentru întregirea CNI, având în vedere că grupul parlamentar Liberal Conservator, Ministerul Justiţiei, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România şi Asociaţia Municipiilor din România nu au desemnat încă membri. Consiliul Naţional de Integritate funcţionează şi în formula incompletă, au fost desemnaţi suficienţi membri pentru ca deciziile sale să fie statutare, dar s-a stabilit un termen de 30 de zile pentru ca instituţiile menţionate să facă nominalizările, astfel încât să putem închide şi acest subiect.

În ceea ce priveşte activitatea de legiferare, singurul lucru care a fost luat în discuţie este o situaţie foarte ciudată legată de două ordonanţe ale guvernului care reglementează aproape acelaşi domeniu. Biroul permanent a luat decizia de a le returna Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, pentru a se stabili care dintre acestea este benefic să fie adoptată, în concordanţă cu conţinutul legislativ.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii