Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Albalact a comis-o din nou

ro

13 Jul, 2010 00:20 6175 Marime text

p7_-_albalact_2.jpgCu puţin timp în urmă, am relatat una dintre manevrele zilnice pe care Albalact le face pentru a transporta laptele Zuzu şi Fulga de la producător la consumator. În acel moment, am dovedit că transbordarea laptelui se făcea în condiţii improprii pentru un aliment atât de perisabil.

Pe scurt, un consumator care a ajuns acasă cu o cutie de lapte Zuzu alterat a făcut pe detectivul şi a descoperit că depozitul din Constanţa al celor de la Albalact este lângă o fabrică de mobilă, loc unde nu există niciun spaţiu frigorific, iar laptele care este descărcat din TIR-urile ce vin din Alba sau Bucureşti, aşteaptă ore în şir în soare să fie preluat de dube mai mici pe o rampă. Acest lucru nu ar constitui o problemă foarte gravă, dacă laptele în cauză ar fi UHT, ceea ce nu se întâmplă şi în cazul Zuzu. Astfel, odată lanţul frigorific rupt, laptelui nu-i ia prea mult timp să se altereze, ajungând la consumator gata stricat. Şi de data aceasta nu mai este vina comerciantului, ci chiar a distribuitorului. În acel moment, consumatorul care ne-a adus la cunoştinţă acest fapt, a depus o reclamaţie la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Constanţa, dar şi la Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Acum, concluziile celor două instituţii nu sunt îmbucurătoare pentru firma producătoare de lapte.

albalact___.jpg

 

„A fost o echipă la faţa locului, în urma unei sesizări, şi a descoperit că lanţul frigorific al laptelui se cam rupea, motiv pentru care le-am solicitat celor de la Albalact să apeleze numai la o singură firmă de distribuţie în Constanţa şi să renunţe la cealaltă. Le-am spus să lucreze numai cu cei care au spaţiu frigorific de depozitare, mai departe nu ştiu ce au făcut“, a declarat Dionisie Culeţu, directorul OJPC. Momentan, cei de la OJPC aşteaptă rezultatele analizelor laptelui recoltat, dar la DSP există o anchetă, despre care, însă, directorul Constantin Dina nu are habar. „Nu am făcut niciodată anchetă celor de la Albalact“, a precizat Dina. Reprezentantul oficial  Albalact, Raluca Balotă, ridică din umeri. „Albalact nu a primit încă nicio înştiinţare oficială din partea OJPC Constanţa cu privire la rezultatul controlului făcut. Aşteptăm ca OJPC să ne comunice printr-un document oficial rezultatul verificărilor şi analizelor efectuate, aşa cum impune procedura, şi abia apoi vom stabili dacă şi ce măsuri aplicăm“, a declarat Raluca Balotă. În aceeaşi zi în care inspectorii OJPC se aflau pe teren, verificând calitatea laptelui, de la furnizor la comerciant, a circulat un zvon cum că tot laptele aflat la vânzare în acea zi a fost retras de pe piaţă, chiar de către distribuitor. Vânzătoarea unui magazin de cartier, despre care se ştia sigur că a retras laptele la îndrumarea agentului de vânzări, a spus că nu a avut probleme cu Zuzu. Dar chiar s-a vândut tot într-o zi? Medicii de la DSP mai au de verificat ceva: care este motivul pentru care laptele se transborda sub supravegherea câinilor comunitari şi, în plus, de ce manipulanţii fumau ţigări peste baxurile de lapte.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • berbecu 28 Jun, 2013 16:20 mai nea detectivul...a stat ore in sir in soare ? adica in tirul ce are instalatie frigorifica ?
  • zuzu 13 Jul, 2010 18:56 tot laptit zuzu o sa beau. e cel mai bun.
  • Alb in cap 13 Jul, 2010 17:53 cei de la oficiu probabil negociaza spaga pentru a sta calmi. ca la noi. intrebarea este : ce s-a intamplat cu produsele lactate retrase? nu cumva acestea ajung iar in magazine?
  • Poarta Alba 13 Jul, 2010 07:47 Undeva sa rupt lantul ha!ha! Sint sigur ca cei care s-au sesizat din oficiu cu privire la aceasta neregula acum au impresia ca au facut un lucru bun si nu se v-a mai intimpla nici in ruptul capului daramite al lantului. Voi ce credeti copii? :)