Bani aruncaţi pe apă de ploaie Cum a irosit Primăria Constanţa două miliarde de lei vechi (galerie foto)
Bani aruncaţi pe apă de ploaie: Cum a irosit Primăria Constanţa două miliarde de lei vechi (galerie foto)Chiar dacă lucrurile sunt cât se poate de clare, aşa cum arată imaginile surprinse la faţa locului, Marian Nichitov, soţul Mădălinei Nichitov - administratorul SC Arazu Design, ne-a declarat că surparea era un fenomen normal şi că nu ar fi vorba nicidecum de doi metri: „Este o tasare naturală. Dar nu este vorba de doi metri, ci de 15 centimetri. Va mai continua încă 10 centimetri, dar atât".
La momentul în care autorităţile locale au desemnat un constructor pentru rezolvarea problemei de pe strada Traian, s-a speculat că rezolvarea problemei este doar una temporară şi că fenomenul surpării va continua indiferent de procedura tehnologică de acoperire a gropii. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, suspiciunea s-a adeverit, când perimetrul acoperit de constructorul Arazu Design cu 300 de tone de pietriş şi pavat de către cei de la SCIL Confort Urban cu un strat de asfalt s-a surpat aproape doi metri.
Inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, prezent ieri la faţa locului pentru inspecţie, a constatat că societatea care s-a ocupat de acoperirea craterului nu a respectat proiectul întocmit. „Zidul de dren care trebuia să se facă în interior s-a făcut în exterior. Trebuie să vedem dacă tasarea s-a făcut pe parcursul realizării lucrării sau nu. S-au aruncat nişte bani publici aici fără să se facă nimic. Situaţia se agravează", a susţinut Chiru. În plus, primul care va fi sancţionat în acest caz va fi constructorul SC Arazu Design SRL. Mai mult, inspectorul-şef a susţinut că există posibilitatea ca din cauza fenomenelor meteo din sezonul următor să apară şi alte cratere, cu atât mai mult cu cât sub strada Traian sunt mai multe magistrale RADET şi RAJA. „Interesul nostru nu este de a-i sancţiona pe cei responsabili, ci de a rezolva situaţia. Primăria trebuie să înţeleagă că nu există niciun conflict de interese între autorităţile locale şi ITC", a mai adăugat Chiru.
Locatarii blocului A5, cel care se află în faţa craterului de pe strada Traian, ne-au declarat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, când a început ploaia puternică, mai multe persoane se chinuiau să acopere cu o prelată groapa ca să nu intre apa.
„S-a surpat doar 15 centimetri, nu doi metri"
Contactat telefonic, Marian Nichitov, reprezentantul SC Arazu Design SRL, societatea care s-a ocupat de acoperirea craterului de pe strada Traian, ne-a declarat că era absolut normal să se producă o astfel de tasare şi că, probabil, aceasta va mai continua cu încă zece centimetri. „Este o tasare naturală. Dar nu este vorba de doi metri, ci de 15 centimetri. Va mai continua încă 10 centimetri. Avem o încărcătură de 300 de tone acolo, trebuia să se aşeze", ne-a declarat Marian Nichitov, soţul Mădălinei Nichitov - administratorul SC Arazu Design SRL. Cât despre lucrările care au mai rămas de făcut pe strada Traian, Nichitov ne-a declarat că mai e de lucrat pe exteriorul craterului. Declaraţia lui Nichitov vine să contrazică ceea ce este de fapt la faţa locului, o tasare a perimetrului cu peste un metru şi jumătate. Am încercat să-l contactăm telefonic şi pe viceprimarul Decebal Făgădău, cel care a avut în grijă această problemă, însă acesta nu a răspuns la telefon.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Gigel 11 Oct, 2010 10:32 Astea sunt combinatiile lui Mazare..trebuie si ei sa scoata si alti bai p[e timp de criza..