Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:04 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Medgidiei, contestat de consilierii PDL

ro

16 Feb, 2012 00:00 1453 Marime text
Moinescu-DumitruMoinescu.jpgBugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 nu are trecere în faţa consilierilor PDL. Membrii formaţiunii politice susţin că bugetul a scăzut nepermis de mult comparativ cu anul 2008

Consilierii PDL din Medgidia sunt nemulţumiţi de cuantumul bugetului de venituri şi cheltuieli, care a fost aprobat luni, în data de 13 februarie, când a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. Consilierii PDL critică dur structura bugetului, care conţine mai mulţi bani de la Guvern şi mai puţine fonduri atrase de Primărie. În acest sens, consilierii PDL fac o comparaţie a bugetului actual cu cel existent în anul 2008, când la conducerea autorităţii locale se afla pedelistul Dumitru Moinescu. „În anul 2008, bugetul făcut de domnul Moinescu a fost de 1040 de miliarde de lei vechi, pe când în anul 2012 bugetul făcut de domnul Iordache este de 640 de miliarde de lei vechi. Avem deci un buget cu 40% mai mic decât în 2008", au transmis reprezentaţii PDL Medgidia. În acelaşi comunicat, consilierii PDL susţin că în anul 2008 contribuţia bugetului de stat la bugetul Medgidiei era de 274 de miliarde lei vechi, în timp ce în anul 2012 contribuţia bugetului de stat este de 336 de miliarde lei vechi, cu 23% mai mare decât în anul 2008. De asemenea, în anul 2008 contribuţia Primăriei la bugetul local era de 145 de miliarde lei vechi. În anul 2012, contribuţia este de 95 de miliarde, adică doar 65% din contribuţia anului 2008. Comoditatea a dus la scăderea bugetului cu 40%, susţin consilierii locali PDL. „De ce să-şi fi bătut capul primarul să aducă bani la buget când îi vin fonduri de la Guvern", a precizat Dumitru Moinescu, consilier local PDL şi preşedintele PDL Medgidia. Întrebat cum crede că va putea fi acoperită această gaură din buget, Moinescu a răspuns că alegerile locale şi numirea altui primar sunt soluţia. „Primarul nu a iniţiat niciun proiect în cei patru ani de mandat, el s-a bazat pe continuarea proiectelor făcute şi finanţare de mine", a mai acuzat Moinescu.

„Scăderea de 40% este reprezentată de lipsa creditelor"

În replică la acuzaţiile aduse, primarul localităţii, Marian Iordache, susţine că anul acesta derulează proiecte în valoare de 14 milioane de lei, proiecte iniţiate de el în 2009. Referitor la buget, primarul declară că acel minus de 40% era de intuit în condiţiile în care băncile nu s-au mai înghesuit cu creditarea proiectelor. „Moinescu confundă, în nepriceperea lui, anul 2008 - în care a luat credite de la bancă, împrumuturi, care s-au adăugat la cuantumul bugetului, cu anul 2012 - când băncile au retras creditarea. Scăderea de 40% este reprezentată de lipsa creditelor", a precizat Marian Iordache. Edilul admite că a primit anul acesta mai mulţi bani la buget, însă susţine că banii cu o mână s-au dat, iar cu alta s-au luat. „Au intrat în buget şi banii pentru şcoală, însă ei vor fi redirecţionaţi către unităţile de învăţământ", a explicat edilul. Marian Iordache a afirmat şi că bugetul de 1.040 de miliarde lei vechi din 2008 a fost mare doar pe hârtie. Iordache pretinde că Moinescu a încasat în 2008 doar 47% din banii de impozite şi taxe locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii