Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul orasului Cernavoda, sub ape

ro

09 Jul, 2010 23:50 1566 Marime text

8_cernavoda___.jpgLa Cernavodă apele au luat cu asalt centrul oraşului. Ploaia abundentă a făcut ca apa pluvială să curgă şiroaie de pe străzile aflate pe deal şi să se adune ca într-o albie tocmai pe platoul din centru.

Un cititor din Cernavodă ne-a transmis pe adresa redacţiei o imagine care face cât o mie de cuvinte. Autoturismele surprinse de puhoaie în zona inundabilă abia se mai văd din mijlocul apelor, nivelul bălţii ajungând până la geamuri.
Am stat de vorbă cu doi dintre consilierii locali ai oraşului care ne-au declarat că Cernavodă a avut mereu de suferit de pe urma ploilor abundente, dar că demult oraşul nu s-a mai confruntat cu o cantitate chiar aşa de mare de apă. „Din câte mi-au spus oamenii care locuiesc în centru, apa nu a mai atins aşa un nivel dinainte de Revoluţie“, ne-a declarat Gheorghe Virgil Hemeş. Consilierul local a precizat că la preluarea mandatului de către actualul primar exista un proiect lăsat de fostul edil, Gheorghe Hânsă, privind supradimensionarea sistemului de canalizare, mult prea mic pentru nevoile unui oraş atât de mare. „Ştiu că proiectul prevedea construirea a două bazine de retenţie a apei pluviale“, a adăugat alesul local. Atât Dumitru Chivu, cât şi liberalul Gheorghe Virgil Hemeş, ne-au declarat că exista şi proiectul, cât şi banii alocaţi prin buget pentru demararea investiţiei, dar că nu mai ştiu mare lucru despre stadiul investiţiei. „Doamna primar nu prea mai comunică cu noi. În ultima vreme, când se supără pleacă“, ne-a declarat consilierul liberal.

Pentru a vedea cum stau lucrurile cu acest proiect, am contactat-o telefonic şi pe primarul Mariana Mircea, care ne-a declarat că prin bugetul local au fost alocaţi bani pentru co-finanţarea investiţiei, proiectul fiind depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării. „A şi fost efectuată licitaţia pentru acest proiect, de către Compania Naţională de Investiţii, acum un an chiar, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu ştim care este motivul“, a afirmat Mariana Mircea. Primarul din Cernavodă a adăugat că s-ar fi deplasat la Bucureşti pentru a vedea ce se întâmplă cu acest proiect chiar în urmă cu două săptămâni, dar că nu ar fi primit nici un răspuns.
Până una alta, centrul oraşului este în continuare sub ape, iar la închiderea ediţiei în Cernavodă încă ploua, nivelul bălţii fiind în creştere. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii