Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de înot, lupte în nămol şi expoziţie de artă culinară, încheiate cu un spectaculos foc de artificii Zilele Oraşului Techirghiol debutează cu acordarea titlului de cetăţean de onoare Regelui Mihai

ro

26 Aug, 2011 00:00 1377 Marime text
techirghiol.jpgÎncepând de astăzi, timp de trei zile, locuitorii oraşului Techirghiol sunt într-o continuă sărbătoare. Acţiunile organizate în aceste zile, pentru a zecea oară, fac parte din proiectul „Să redescoperim Techirghiolul" prin care se derulează trei mari evenimente pentru oraş pe parcursul a 22 de luni. Potrivit celor declarate de primarul Adrian Stan, Zilele oraşului au menirea de a celebra 112 ani de când au fost făcute primele analize pentru a demonstra beneficiile medicale ale zonei.

Acţiunile organizate de autorităţile locale debutează cu o şedinţă festivă a Consiliului Local, în cadrul căreia se va acorda titlul de cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol reprezentantului Casei Regale a României, Mihai I, care va primi şi o Diplomă de excelenţă din partea administraţiei locale. În plus, pe lângă acest proiect va mai exista încă unul care vizează un alt cetăţean de onoare al oraşului, Patriarhul României, Daniel, cel care a primit acest titlu în urmă cu doi ani şi care, conform obligaţiilor autorităţii locale în acest context, va primi un teren în localitate.

De pe lista acţiunilor pe care administraţia locală condusă de primarul Adrian Stan le-a pregătit de Zilele oraşului Techirghiol fac parte expoziţia de artă culinară, la care vor participa gospodinele românce, dar şi cele ale etniilor care locuiesc în localitate, expoziţia de pictură, lansarea de carte, expoziţia de fotografie şi prezentarea proiectului „Turism ecumenic la Mânăstirea Sf Maria din Techirghiol".

Patriarhul Daniel face parastasul părintelui Arsenie Papacioc

Programul dedicat zilei de sâmbătă va fi demarat cu un atelier de artă în aer liber, pe faleză, ce va fi deschis începând cu ora 10.00. De la ora 16.00, pe faleza din Techirghiol, va avea loc o expoziţie de pictură, iar de la ora 16.30, vor fi expuse lucrări fotografice după care, de la ora 17.00, va avea loc o lansare de carte a scriitorului Iulian Talianu. De la ora 17.30, turiştii şi locuitorii oraşului vor putea vizita Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, unde se va ţine parastasul părintelui Arsenie Papacioc cu participarea Patriarhului Daniel. Ora 19.00 va da startul distracţiei, când, pe scena special amenajată pentru acest eveniment, va începe programul artistic de folclor românesc şi muzică folk, asigurată de cântăreţul Mircea Vintilă.

Duminică, de la ora 10.00, pe faleză, vor avea loc demonstraţii de lupte în nămol, urmând ca, de la ora 11.00, să se desfăşoare un concurs de înot pe lac. Evenimentele sportive vor continua la stadion, începând cu ora 13.00, unde vor avea loc exerciţiile şi luptele tătăreşti. Ca la orice sărbătoare, nu vor lipsi concertele în aer liber susţinute de ansambluri folclorice renumite, dar şi de artişti cunoscuţi. De la ora 19.00, va începe concertul în aer liber al trupelor Rustic, Varză şi Spitalul de Urgenţă şi al soliştilor Mihai Constatinescu, Ileana Ciuculete şi Kristine, care se va încheia cu un foc de artificii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii