Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs international de gatit, sub egida Balada Nej (galerie foto)

ro

16 Sep, 2009 01:58 1886 Marime text

balada_nej.jpgMaestrul Nejloveanu organizează concursul internaţional în gastronomie „Festin Autumnal"

Timp de două zile, pe 18 şi 19 septembrie, la Pavilionul Expoziţional, va avea loc cea de-a treia ediţie a concursului de gastronomie „Trofeul Balada Nej" - intitulată „Festin Autumnal", competiţie care se va desfăşura în cadrul Târgului de Turism „Bursa Litoral Delta Dunării".

Organizată de „Fundaţia Ing. Niculae Nejloveanu, maestru în arta culinară", şi ASPROGAST - Asociaţia Profesioniştilor în Gastronomie, competiţia din acest an este una inedită datorită participanţilor. Până ieri îşi anunţaseră prezenţa echipe de bucătari din Cipru, Malta şi Bulgaria, însă se aştepta confirmarea echipelor din Turcia, Italia şi Franţa. „Mulţi au fost foarte sceptici în legătură cu această competiţie, însă sper ca la ediţiile viitoare concursul să mobilizeze mai multe echipe", ne-a declarat maestrul în artă culinară, Niculae Nejloveanu. Echipele participante sunt formate din câte trei bucătari şi un cofetar, iar cei patru care vor reprezenta România sunt chiar învăţăceii maestrului Nejloveanu. Toţi participanţii au avut de îndeplinit o condiţie obligatorie: vârsta maximă de 25 de ani.

Organizatorii promit că în acest an concursul va excela atât din punct de vedere al cadrului european în care de va desfăşura, din punctul de vedere al jurizării, dar şi al condiţiilor oferite pentru punerea în valoare a efortului permanent de perfecţionare a tehnicilor de lucru şi de prezentare estetică a preparatelor. Juriul din acest an este format din profesionişti de talie mondială, precum Wynand Vogel-Master ChefOlanda, JuriuWACS World Association of Cooks Societies, Panaiotis Hadjisymeou- Director Institut de GastronomieCipru, Joseph Vela - Master Chef Malta şi Tănase Niculaie - maestru în artă culinară, cu o experienţă de 14 ani în Franţa şi 18 ani în America. Spectaculozitatea evenimentului va fi reprezentată de bufetul cald, care va fi gătit în faţa juriului şi a publicului, în bucătăriile amenajate la Pavilionul Expoziţional. Evenimentul va începe vineri, la ora 10.00, şi se va încheia sâmbătă, la ora 12.00, cu premierea celor mai bune echipe. Premiul cel mare oferit de organizatori este de 2.000 de euro, iar cei care se vor clasa pe locurile I, II, III vor fi recompensaţi cu medalii, diplome, coşuri de produse, dar şi seturi de ţinute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii