Consilierii judeţeni au aprobat contractul de muncă al CJC-iştilor Vezi de ce sporuri vor beneficia angajaţii CJC în 2011 (document)
Consilierii judeţeni au aprobat contractul de muncă al CJC-iştilor:Vezi de ce sporuri vor beneficia angajaţiiProiectul elaborat de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, deplânge soarta angajaţilor CJC şi salariile mici pe care aceştia le-au încasat în 2010. Şeful CJC le promite însă angajaţilor din subordinea sa că odată cu adoptarea noului contract de muncă vor reuşi să se descurce mai bine decât au făcut-o până acum şi că vor atrage oameni profesionişti în gaşca CJC-iştilor. Ce-i drept, cu un asemenea contract de muncă, nu puţini ar fi cei care s-ar îngrămădi să se angajeze la CJC, asta, în condiţiile în care sporurile de zeci de milioane de lei vechi care sunt stipulate nu vor fi din nou tăiate. Mai mult, proiectul de hotărâre adoptat ieri prevede plata de drepturi suplimentare angajaţilor din aparatul de specialitate al CJC din venituri proprii ale bugetului judeţean.
Contractul colectiv de muncă prevede că angajaţii vor lucra ca şi până acum câte opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, iar angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă cu condiţii deosebite nu vor putea fi solicitaţi să efectueze ore suplimentare. Se prevede, la fel ca şi anul trecut, că angajaţii care efectuează serviciu de permanenţă vor fi recompensaţi cu o indemnizaţie care reprezintă 25% din salariul de bază. Femeile care au copii sub doi ani şi care totuşi sunt angajate ale CJC-ului pot solicita reducerea programului cu două ore, iar cele care au copii sub şase ani şi nu beneficiază de cămin sau creşă pot solicita în scris că nu pot lucra mai mult de şase ore pe zi.
Angajatorul are obligaţia ca o dată pe an să asigure angajaţilor examinarea medicală a angajaţilor săi, gratuit. Sunt prevăzute, la fel ca şi până acum, ca angajatorul să aloce fonduri pentru organizarea pomului de Crăciun, a zilelor de 8 martie, 1 decembrie, a mielului de Paşti şi a zilei de 1 Iunie, iar angajaţii şi membrii familiei pot beneficia de bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice şi turistice la preţuri reduse cu 50%.
Cât despre obligaţiile angajatului, că drepturi sunt destule, pe lângă regulile legate de conduita de muncă pe care trebuie să le respecte fiecare angajat, aceştia trebuie să „dea dovadă de discreţie şi profesionalism în legătură cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunoştinţă în exercitarea funcţiilor lor şi să păstreze secretul profesional şi confidenţialitatea documentelor de serviciu".
La sporuri, înainte
La capitolul drepturi băneşti, se precizează şi în noul contract că funcţionarii publici pot beneficia de premii, stimulente şi recompense. De exemplu, pentru merite deosebite primesc salariu de merit, ceea ce reprezintă 15% din salariul de bază. CJC-iştii primesc în continuare contravaloarea unei mese de prânz, câte 12 lei pe zi neimpozitabili. Sporuri, alocaţii şi îndemnizaţii se vor primi în 2011 astfel: 15% din salariul de bază pentru condiţii deosebite de muncă, grele, periculoase, dar şi pentru condiţii de „risc de contagiune şi suprasolicitare neuropsihică", pentru orele suplimentare peste programul normal de muncă. Cel din urmă spor va fi acordat în funcţie de vechimea în muncă, de la 5% din salariul de bază pentru vechimea cuprinsă între trei şi cinci ani ajungând până la 25% din salariul de bază pentru vechimea peste 20 de ani. De asemenea, 15% din salariul de bază se va acorda ca spor pentru stabilitate şi securitate în muncă şi pentru confidenţialitate.
Şi bani pentru ţoale
Un spor de 20% din salariul de bază îl vor primi cei care au atribuţii de a reprezenta instituţia în relaţia cu terţii, cu destinaţie specifică pentru acoperirea unei părţi a cheltuielilor cu îmbrăcămintea. Angajaţii care deţin titlul de doctor primesc un spor de 15%.
Personalul din subordinea preşedintelui CJC va primi în continuare, şi în 2011, bani de Paşte, de Crăciun şi de Revelion, reprezentând cuantumul unui venit mediu realizat aferent lunii anterioare, dar şi stimulente, prin constituirea unui fond de 5% asupra sumelor încasate în conformitate cu legislaţia în vigoare. Vor fi plătite în continuare ajutoarele la prima căsătorie, la naşterea primului copil şi la decesului angajatului, reprezentând echivalentul a două venituri încasate în luna anterioară.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp