Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii au cea mai mare Unitate de Primire Urgenţe din ţară (galerie foto)

ro

02 Apr, 2011 00:58 2889 Marime text
cap_3.jpgDe ieri, constănţenii au o Unitate de Primire Urgenţe renovată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au inaugurat ieri Unitatea de Primire Urgenţe, care este una dintre cele mai moderne din ţară. Panglica a fost tăiată de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi de managerul SCJU, Dănuţ Căpăţînă.

Gazda, şefa UPU, Rodica Tudoran, le-a prezentat celor prezenţi la inaugurare spaţiile nou-renovate, dotate cu aparatură de ultimă generaţie. „Avem o zonă de triaj, una pentru urgenţe pediatrice şi una pentru urgenţe minore. De asemenea, avem o zonă de monitorizare, una de igienizare şi una de observaţie. În total, UPU de la Spitalul Judeţean ocupă un spaţiu de 900 mp. Suntem mulţumiţi de aceste spaţii renovate, pentru că zilnic avem câte 450 de pacienţi, iar vara numărul lor ajunge şi la 600", le-a spus celor prezenţi Rodica Tudoran. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a ţinut să precizeze că UPU de la SCJU Constanţa este cea mai mare şi mai modernă unitate din ţară. „Unitatea de Primire Urgenţe arată superb, respectă toate reglementările europene. UPU de la Constanţa arată mai bine decât unele unităţi similare din ţări vestice. La capitolul dotări, Ministerul Sănătăţii, în trei luni, le va completa. De asemenea, a fost suplimentat şi numărul de medici: la UPU vor activa încă 14 medici rezidenţi", a declarat Raed Arafat.

Ministrul Attila: „Spitalul Judeţean poate intra în clasa I de clasificare"

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a menţionat că Unitatea de Primire Urgenţe a necesitat o investiţie de 970.000 de lei. „Mă bucur că putem inaugura o altă parte a secţiei UPU la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după inaugurarea de anul trecut din iulie. Vreau să mulţumesc colegilor de pe plan local, cei care au făcut primul pas şi datorită cărora suntem prezenţi aici. Anul trecut, când am inaugurat secţia de atunci, m-au dus şi în secţia nereabilitată, care arăta într-o situaţie groaznică. De aceea, am promis că Ministerul Sănătăţii va aloca în continuare fonduri pentru extinderea şi reabilitarea UPU. Ceea ce vedem astăzi la Spitalul Judeţean este la nivel european, lucru care mă bucură", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Oficialul ministerului a mai spus că SCJU Constanţa se îndreaptă spre clasificarea de rang I. „Spitalul Judeţean este cel mai apropiat de a intra în clasa I de clasificare dintre spitalele din România. Mai sunt două secţii care lipsesc, dar oricum faţă de alte centre regionale mari, inclusiv Bucureşti, Constanţa a luat un avans", a mai adăugat Cseke Attila, care a mai precizat că a alocat şi fonduri pentru Secţia Oncologie. „De asemenea, anul acesta, am alocat 10 miliarde de lei pentru reabilitarea capitală a Secţiei de Oncologie, lucrările vor începe în scurt timp şi, undeva în toamnă, spitalul va avea secţie de Oncologie reabilitată complet", a ţinut să precizeze ministrul Cseke. Printre cei prezenţi la inaugurarea UPU s-au numărat: preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, IPS Teodosie, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Dina, senatorul PSD Nicolae Moga, senatorul PNL Puiu Haşotti, dar şi primarul din Mangalia, Claudiu Tusac, şi primarul din Cernavodă, Mariana Mircea. Reamintim că lucrările de reabilitare au fost susţinute financiar de Consiliul Judeţean Constanţa, care a alocat aproximativ un milion de lei, reprezentând jumătate din valoarea totala a lucrărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii