Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantenii pot contribui la realizarea hartii deseurilor din Romania

ro

18 May, 2010 23:43 1300 Marime text
În perioada 22-23 mai, judeţul Constanţa va găzdui o acţiune de curăţare a deşeurilor, derulată de echipa „Let's Do It, România!", la care s-au înscris până în prezent 95 de voluntari. Această acţiune se va desfăşura concomitent şi în judeţele Călăraşi şi Tulcea. Echipa „Let's Do It, România!" cere sprijinul tuturor constănţenilor pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului.

Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea „Implică-te" de pe site-ul www.letsdoitromania.ro. Voluntarii vor trebui să identifice mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi să transmită coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora.

„Let's Do It, România!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale, într-o singură zi: 25 septembrie. Organizatorii proiectului au ţinut să precizeze că România este cea mai mare ţară din Europa care organizează această acţiune de voluntariat. Echipa „Let's Do It, România!" a început cu succes cartarea în luna aprilie în judeţele Cluj şi Argeş. Au urmat apoi Timiş, Caraş-Severin, Sibiu şi Vâlcea. Peste 350 de voluntari şi-au oferit sprijinul în aceste şase judeţe, luând parte la acest demers pentru realizarea hărţii deşeurilor din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii