Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:33 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce ne mai surprinde Spitalul Judetean

ro

05 Nov, 2009 03:02 1610 Marime text
Conducerea actuală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) are planuri ambiţioase pentru această unitate. Chiar dacă până mai ieri abia dacă puteai intra şi respira în multe saloane şi încăperi de la SCJU, acum se anunţă vremuri ceva mai bune.

Una dintre modificările mult aşteptate de pacienţi este externalizarea bucătăriei. Dosarul deja este la Ministerul Sănătăţii, iar săptămâna viitoare, o dată cu primirea aprobării, se va organiza şi o licitaţie în acest sens.

Managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână, a precizat că va începe, cât de curând, procesul pentru concesionarea serviciului de spălătorie. Chiar dacă acesta a fost modernizat cu câţiva ani în urmă, totuşi, modul în care arată la această oră depăşeşte imaginaţia multora. În plus, maşinile de spălat sunt foarte vechi, consumă foarte multă energie electrică, apă şi detergent, iar reparaţiile sunt foarte scumpe. Poate aşa se explică şi cele trei mii de kilograme de detergent pe care le primeşte spitalul lunar, subiect detaliat într-una dintre ediţiile anterioare ale ziarului Ziua de Constanţa.

Şi morga spitalului a tras un loz câştigător. Potrivit managerului SCJU, aceasta are nevoie de o investiţie de aproximativ 300 - 400 mii de euro. Momentan nu se ştie sigur cine va suporta aceste costuri, însă este foarte probabil ca până la urmă să fie organizată o licitaţie, iar firma care va veni la Constanţa să investească să poată efectua şi serviciile funerare.

Şi laboratorul de la SCJU aşteaptă o licitaţie, deoarece cel existent nu are nici măcar un analizator propriu. Aceasta va avea loc pe 30 noiembrie, însă momentan nu s-a înscris nimeni, chiar dacă anunţul este şi pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), şi într-o revistă internaţională de specialitate. În acest caz este posibil ca laboratorul să nu mai rămână în incinta spitalului, însă nimic nu este sigur la această oră, deoarece SCJU aşteaptă să vadă ofertele şi soluţiile firmelor participante la licitaţie.

Totuşi, aici ar mai fi o problemă. Rezidenţii nu vor mai avea un laborator în care să câştige experienţă, însă directorul SCJU a precizat că aceştia vor lucra pentru programele naţionale de sănătate, care nu sunt puţine la număr.

Nici Policlinica nu a fost chiar uitată. Şi acolo se vor schimba toate ţevile, deoarece sunt foarte vechi şi frecvent au probleme cu ele.

În altă ordine de idei, pe lângă aceste proiecte, se numără şi altele, care să elimine pe cât posibil întârzierile sau blocajul ambulanţelor. În primul rând, după amplasarea barierelor şi interzicerea accesului în curtea spitalului, se va crea o alee de acces prin parcul de lângă SCJU, pe unde să intre mai uşor maşinile Salvării. Chiar dacă acest lucru înseamnă şi mai puţin spaţiu verde, totuşi, este în favoarea bolnavilor: „Nu o să mă împiedic de un pom sau de o tufă pentru a salva viaţa unei persoane", a declarat dr. Căpăţână.

Toate aceste proiecte, modificări şi schimbări poate vor reuşi să amelioreze, pe cât este posibil, imaginea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Totuşi, până la finalizarea lor, deşi multe sunt în curs, rămân doar nişte promisiuni frumoase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anomim fara analize! 05 Nov, 2009 11:19 Domnul manager ar trebui sa stie ca laboratorul are analizore proprii,insa nu are cum sa stie daca nu a vizitat niciodata laboratorul.Poate reusiti Dvs sa aflati care sunt "programele" pe care se pot pregati rezidentii,deoarece pana in prezent nimeni nu le-a raspuns care sunt acesta si cine le lucreaza in prezent!!!!!
  • adrian 05 Nov, 2009 11:01 Capatana este un f.bun manager, cu idei moderne. Ar fi pacat sa fie schimbat si sa para "turmentatul " Cealera, o pacoste pe sistemul sanitar local! In toate spitalele mari serviciile despre care vorbeste Capatana sunt externalizate. Succes Dane!