Cu mulţi turişti săraci, Poliţia Constanţa a tras linie la sfârşit de sezon estival stăm bine!
Cu mulţi turişti săraci, Poliţia Constanţa a tras linie la sfârşit de sezon estival: stăm bine!Prezent la evenimentul de ieri, comisarul-şef de poliţie Lucian Muntean, adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, a declarat că acţiunea „Litoral 2010" a urmărit suplimentarea dispozitivului de siguranţă publică, prin constituirea de patrule mixte (pedestre sau de intervenţie), compuse din poliţişti şi jandarmi, sau poliţişti şi poliţişti de frontieră, întregul segment de menţinere a ordinii publice fiind coordonat şi gestionat de către Poliţie. „O primă concluzie a acestor două luni de vară este că prin sistemul de coordonare a tuturor forţelor care au participat la activitate (n.r. „Litoral 2010") am reuşit să diminuăm infracţionalitatea în mediul stradal cu un procent de 19%. Este unul dintre obiectivele pe care IGPR şi l-a propus să-l desfăşoare la nivel naţional, obiectiv pe care, zicem noi, l-am realizat cu succes şi în judeţul Constanţa. (...) Furturile de pe plajă au scăzut cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, cele din auto cu 12,5%, iar cele din buzunare şi genţi cu 75%", a mai arătat comisarul-şef de poliţie Lucian Muntean.
Poliţiştii constănţeni au efectuat peste 2.800 de controale
Din statistica realizată de oamenii legii mai reiese că numărul persoanelor surprinse în flagrant delict a crescut cu 25%. Poliţiştii constănţeni, sprijiniţi de colegii lor detaşaţi, au efectuat peste 2.800 de acţiuni şi controale, acestea vizând în principal siguranţa publică şi rutieră, combaterea faptelor de violenţă, combaterea comerţului stradal neautorizat, dar şi verificarea activităţilor unităţilor de cazare a turiştilor, constatând astfel peste 20.000 de abateri. Au fost depistaţi 11 urmăriţi la nivel naţional, 102 minori lipsiţi de supraveghere, 88 vagabonzi şi cerşetori şi 17 bolnavi psihic, luându-se măsuri legale, împreună cu autorităţile publice locale şi instituţiile abilitate în domeniu. Totodată, poliţiştii au aplanat 312 stări conflictuale. În contextul activităţilor extinse, în perioada analizată s-au asigurat măsuri de ordine la 90 manifestări cultural-sportive. „Pe raza judeţului Constanţa, numărul accidentelor grave înregistrate în această perioadă a scăzut cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, la fel ca cel al persoanelor decedate - 18%. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii din Constanţa au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, 703 permise de conducere şi au retras 101 certificate de înmatriculare", au mai arătat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Aproape 130 de şoferi au devenit pietoni
De-a lungul lunilor iulie şi august, pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat trei accidente grave (faţă de şapte anul trecut), soldate cu o persoană decedată, faţă de patru - în perioada similară a anului trecut şi două persoane rănite grav (faţă de opt în 2009). Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii de pe autostradă au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, 129 permise de conducere (dintre care 60 pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri/oră, patru pentru consum de alcool şi 10 pentru deplasare pe contrasens) şi au retras 273 certificate de înmatriculare. „Putem concluziona faptul că, deşi numărul poliţiştilor detaşaţi în acest an a fost mai mic, în urma eforturilor depuse de către aceştia, precum şi a concepţiei de acţiune în sistem integrat, în sezonul estival 2010 nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură să afecteze viaţa, integritatea sau patrimoniul turiştilor români şi străini aflaţi pe litoralul românesc", au conchis poliţiştii constănţeni.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp