Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată sondajul lui Chiru despre Cazinoul Constanţa

ro

12 Aug, 2011 01:13 2075 Marime text
sondaj_chiru.jpgŞeful de la PDL Constanţa, Gigi Chiru i-a luat înainte primarului Radu Mazăre şi a ieşit, ieri, în presă cu rezultatele sondajului comandat de PDL, efectuat de o firmă de cercetare din Bucureşti, pe un eşantion de 1.045 de persoane. Reamintim că, pe site-ul Primăriei Constanţa, a existat, până săptămâna trecută, un sondaj pe care municipalitatea l-a realizat pentru a consulta constănţenii în ceea ce priveşte soarta Cazinoului, emblema oraşului de la malul mării.

Sondajul efectuat în perioada 20 iulie - 4 august evidenţiază faptul că primarul şi Consiliul Local Municipal sunt vinovaţi de starea în care se află Cazinoul Constanţa, cu acest răspuns fiind de acord 73,62% dintre constănţenii chestionaţi. Doar 11,25% dintre repondenţi spun că Guvernul este vinovat şi 15,13% spun că alţii sunt de vină. Despre prioritatea pe care o reprezintă reabilitarea Zonei Peninsulare, un procent de 92,58% spun că într-adevăr este o problemă foarte importantă care trebuie soluţionată, 90% dintre aceştia fiind nemulţumiţi de starea actuală a centrului vechi al oraşului. Un procent de 89% este de părere că într-adevăr simbolul Constanţei este Cazinoul, iar 73,18% spun că restaurarea Cazinoului ar trebui făcută de primărie.

Ultima dintre întrebările sondajului a făcut referire la posibilitatea ca emblema Constanţei să fie reabilitată cu fonduri europene, profiturile obţinute din exploatarea acestuia urmând a fi folosite pentru ajutorarea nevoiaşilor. Un procent de 92,02% dintre cei care au răspuns sondajului sunt de acord cu această propunere.

Liderul PDL Constanţa a prezentat şi câteva exemple de oraşe unde s-au accesat fonduri europene importante, de ordinul zecilor de milioane de euro, bani pe care, în opinia sa, şi primarul Mazăre ar fi putut să-i acceseze pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii