Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:18 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DRDP a deblocat accesul locuitorilor din Lazu in DN 39

ro

26 Jun, 2010 03:06 2208 Marime text
cap_3.jpgDirecţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a deblocat ieri, accesul locuitorilor din Lazu în DN 39, restricţionat după ce drumul a fost reabilitat, iar în dreptul localităţii lor fuseseră montate separatoare de sens.

Directorul adjunct al DRDP, Alexandru Creţu, ne-a declarat că decizia a fost luată în cadrul unui Comitet Tehnic întrunit la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Acesta a precizat că hotărârea a fost luată pentru a se interveni cu rapiditate în cazul situaţiilor de urgenţă. „Accesul în DN 39 era interzis spre stânga şi s-au înlăturat parapeţii special pentru eventualitatea unor situaţii de urgenţă. Nu este deci indicat să vireze oricine spre stânga, traficul rutier fiind oricum foarte aglomerat în această zonă, ci doar în cazul situaţiilor de excepţie să se poată face această manevră", ne-a declarat Alexandru Creţu.

Directorul DRDP Constanţa, Aidîn Ibram, a subliniat că această măsură este una provizorie, până la construirea sensului giratoriu care va asigura descărcarea traficului de pe autostradă, care va fi situat la capătul localităţii Lazu spre Agigea, mai exact, lângă Podul Agigea. Astfel, a fost rezolvată nemulţumirea locuitorilor din Lazu care au protestat de la bun început faţă de măsura separării sensurilor cu parapeţi din beton.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că măsura deblocării ieşirii în DN 39 nu este decât o revenire la situaţia de normalitate anterioară montării separatoarelor de sens. „Am făcut o plângere, în calitate de preşedinte al Comitetului local pentru situaţii de urgenţă, în care am arătat că autospecialele de pompieri, dar şi ambulanţele, nu puteau interveni în timp util. Am rămas stupefiat de decizia Poliţiei de a bloca ieşirea din Lazu spre Constanţa, care nu s-a consultat cu autoritatea locală. Practic, maşinile de intervenţie, ale pompierilor care vin de la Poarta 10 din port, şi ambulanţele de la Eforie sau de la Agigea, trebuiau să meargă până la giratoriul de la intersecţia cu drumul spre Cumpăna, pentru a se întoarce către Lazu, ceea ce întârzia intervenţia. Nu mai vorbesc de cazul când traficul este foarte de aglomerat şi se creează ambuteiaje. Eram foarte încurcat şi în ceea ce priveşte transportul copiilor, pe care riscam să îi ţin vara pe căldură în trafic, chiar şi 30-40 de minute, plus că se consuma combustibil în plus. În urma numeroaselor sesizări pe care le-am făcut, şapte-opt la număr - l-am sesizat chiar şi pe ministrul Blaga - s-a revenit la o situaţie de normalitate", a precizat Cristian Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii