Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni, la a V-a ediţie Elevi din 23 de judeţe au conceput şi realizat 40 de filme
Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni, la a V-a ediţie: Elevi din 23 de judeţe au conceput şi realizatEvenimentul s-a bucurat de o popularitate crescândă în rândul liceenilor din toată ţara, ajungând ca anul acesta să fie un obiectiv pentru echipe din 23 de judeţe. Cinefilii amatori au conceput, au realizat şi au trimis la Constanţa, 40 de filme ce au fost jurizate şi selectate pentru Gala de premiere ce va avea loc mâine, la ora 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa. Aici vor rula cele 10 scurtmetraje care au întrunit sufragiile juriului în privinţa calităţii imaginii, sunetului şi regiei, a respectării condiţiilor de participare, a originalităţii şi creativităţii scenariului, precum şi a expresivităţii interpretării actoriceşti. Tema de anul acesta a fost „Între răspunsuri şi întrebări", care le-a oferit concurenţilor ocazia să îşi exprime cinematografic trăirile, dilemele şi gândurile despre viaţa de adolescent. Organizatorii vor acorda premiile I, II, III şi menţiune, precum şi Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cea mai bună regie. Pentru prima oară în istoria FILMMIC, în concurs a existat şi secţiunea de Animaţie, unde performanţa va fi de asemenea răsplătită. La decernarea premiilor sunt invitaţi să participe elevi constănţeni pasionaţi de arta cinematografică, fie ca realizatori, fie ca spectatori. După Gala de premiere, publicul este invitat la Cityplex Tomis Mall Constanţa, unde la ora 16.00 începe un workshop, în care membrii juriului vor sta faţă în faţă cu câştigătorii premiilor. „Schimbul de experienţă va fi interesant pentru ambele părţi, dar şi pentru cei care vor să participe la ediţiile următoare ale festivalului", a precizat prof. Diana Caiteanu.
Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni FILMMIC, ca şi la ediţiile precedente, este inclus şi anul acesta în Calendarul Naţional al Activităţilor Extraşcolare al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Sportului. Anul trecut, FILMMIC a fost premiat la secţiunea Cel mai bun proiect educaţional la Gala „Premiile în Educaţie" ale Fundaţiei Dinu Patriciu. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Casa Corpului Didactic, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, dar şi cu Cityplex Tomis Mall Constanţa şi Fundaţia World Vision. Jurizarea filmelor a fost făcută de profesionişti din industria cinematografică şi din educaţie, precum: preşedintele juriului, regizorul Dinu Tănase - preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, prof. Marinela Mrejeru - inspector Educaţie permanentă şi mentorat, prof. dr. Andreea Artagea - director Casa Corpului Didactic Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp