Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul saptamanii Case 39 (video + galerie foto)

ro

08 May, 2010 03:31 1523 Marime text

case39_1.jpgNota: 6/10

Case 39 este un thriller/horror despre o asistentă socială idealista - Renée Zellweger - ce primeşte cazul unei fetiţe în vârstă de 10 ani Jodelle Ferland, aparent abuzată de părinţi. Renée hotărăşte să o ia pe micuţă în propria casă până i se va găsi o familie bună, fără să ştie că acest lucru îi va aduce numai necazuri.

Filmul este mai mult thriller decât horror, fără prea multe scene violente, aşa că nu vă aşteptaţi la sperieturi prea mari. Totuşi nu este un film de văzut cu prietena/soţia într-o seară după o cină romantică.

Nu este un film de excepţie, dar nici nu te plictiseşte. Te ţine în faţa ecranului din primul minut până în ultimul, cu mici excepţii. Tinând cont că regizorul - Christian Alvart - şi scenaristul - Ray Wright - nu au foarte multă experienţă în lumea filmului, nu putem să-i acuzăm foarte mult pentru ce film a ieşit.

Renée Zellweger o interpretează pe asistenta socială Emily Jenkins şi face un rol bunicel, dar parcă nu e făcută pentru acest gen de film. Se vede puţină falsitate pe faţa ei, se vede că nu e atât de speriată pe cât ar trebui. Sper să nu o mai vedem prea curând în filme de genul Case 39.

Jodelle Ferland, actriţa ce o interpretează pe micuţa Lillith Sullivan, face un rol minunat. Rolul este greu: când e copilul inocent, când îţi inspiră teamă, dar Jodelle trece cu brio toate pragurile din acest film. Ţinând cont că are doar 15 ani şi peste 40 de filme în care a jucat, nu pot să prevăd decât un viitor strălucit pentru ea.

Una peste alta, Case 39 este un film de văzut în lipsă de altceva. Nu e nici bun, dar nici prost. Dar atunci când ai variante mai bune, lasă deoparte acest film.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii