Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Baciu „Investitia in terenurile Ecoterm Navodari poate aduce profit de 300%"

ro

29 May, 2009 02:16 8251 Marime text

cap_3_.jpgLoturile adjudecate până acum au avut preţ de pornire 80 euro/mp # După asigurarea utilităţilor, acesta va creşte la 92 - 95 euro/mp

Preşedintele Consiliului de Administraţie al TSP Ecoterm Năvodari, Florin Baciu, consideră că achiziţionarea loturilor scoase la licitaţie de societate reprezintă o afacere super-profitabilă. Reamintim că, pentru a-şi plăti datoriile acumulate la diverşi furnizori, în urmă cu o lună, societatea a scos la vânzare 185 loturi cu suprafeţe cuprinse între 250 şi 800 mp, preţul de pornire fiind de 80 euro/mp.

Este vineri, este zi de vândut şi de cumpărat terenuri ale TSP Ecoterm. Cât de bine a mers afacerea până acum?

Eu sunt pretenţios, dar consider că a mers bine. Dacă ţinem cont că traversăm o criză economică, pot afirma că a mers excelent. Sunt premise să ajungem la două milioane de euro în următoarele două săptămâni. Trebuie să menţionez că, până la ora actuală, au fost semnate cinci contracte de vânzare-cumpărare, sumele aferente fiind achitate, iar din cele 185 de loturi scoase la vânzare s-au adjudecat 32 având suprafeţe cuprinse între 350 - 800 metri pătraţi.

Poate fi considerată o afacere imobiliară achiziţia unui teren din cele scoase la licitaţie de către TSP Ecoterm?

Ţinând cont de experienţa personală, investiţia în aceste terenuri poate aduce profit de 300% în cinci ani.

Care este strategia pe care va merge TSP Ecoterm privind utilizarea fondurilor obţinute din vânzarea loturilor respective?

În prima etapă ne propusesem să vindem 15 - 25 de loturi. În urma unei discuţii cu primarul Nicolae Matei, am hotărât să plătim datoria de două milioane euro către BRD şi, apoi, cei aproximativ 300.000 euro obţinuţi din vânzarea a şase loturi îi vom investi în infrastructură. Vom trage gaze, curent, canalizare, apă, iluminat stradal şi vom pietrui străzile din zona loturilor rămase nevândute. Când vom ajunge la jumătatea lucrărilor, voi solicita primarului şi Consiliului Local Năvodari aprobarea unui nou raport de evaluare care să ţină cont de faptul că terenurile au utilităţile asigurate şi, astfel, să majorăm preţul de pornire a licitaţiilor viitoare la 92 - 95 de euro/mp. Cu sumele obţinute după licitarea loturilor pornind de la noul preţ vom achita datoria curentă către UT Midia, care este foarte mare. Ultima factură curentă neachitată către UT Midia datează de la 1 ianuarie 2007.

La data apariţiei acestui articol va avea loc cea de-a patra rundă de vânzări. Câte persoane fizice sau juridice s-au înscris pentru această zi?

Azi sperăm să dăm alte şapte loturi a 500 mp fiecare, pentru adjudecarea cărora s-au înscris nouă persoane fizice din Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Tulcea. De asemenea, săptămâna viitoare vom trece la o publicitate agresivă în Constanţa şi Bucureşti care să ne permită vânzarea a 30 - 40 de loturi în următoarele două săptămâni.

Poate fi considerat norocos cel ce pune mâna pe un lot aici?

Cred că da, întrucât atât ca investiţie va da un randament foarte bun, fără să faci nimic, dar şi ca loc pentru construirea unei locuinţe este ok. De altfel, trei persoane şi-au exprimat dorinţa de a-şi construi case pe terenurile adjudecate, iar două dintre ele au depus la Primăria Năvodari documentele necesare obţinerii autorizaţiilor de construcţie.

Şi apropo. Cât de bine poziţionat este terenul pe care l-a scos la vânzare Ecoterm?

Este poziţionat superbine, pentru această zonă, marea fiind principala atracţie. Terenul se află la 90 de metri liniari de luciul apei, iar străzile sunt largi, perpendiculare pe mare. În acest context, proiectul imobiliar Beach-Land este foarte atractiv.

Unul dintre proprietarii din zonă este solistul Mihai Trăistariu...

Da, el a achiziţionat două loturi a 500 mp fiecare şi intenţionează să-şi construiască o casă de vacanţă la demisolul căreia îşi va face un studio de înregistrări. El este unul dintre cei care se interesează de documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei de construcţie. A fost printre pionierii licitaţiei, iar terenul său este în primul rând de loturi ce au fost licitate.

{mos_ri:Florin Baciu,TSP Ecoterm}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BACIU FLORIN 18 Oct, 2010 12:12 M-AM HOTARIT CU GREU SA SCRIU ACEST COMENTARIU DAR VREAU SA PRECIZEZ(SINTEM IN OCTOMBRIE 2010)CA MI-AM DAT DEMISIA DE 3 LUNI,ECOTERM A AVUT PESTE 6 MILIARDE PROFIT IN 2009 IAR IN PRIMELE 3 LUNI DIN 2010 AM AVUT 6,8 MILIARDE PROFIT IN IARNA DEZAPEZIREA A DECURS BINE IAR FACTURILE LA INCALZIRE NU AU FOST MAI MARI ASA CUM PRECONIZAU RAUTACIOSII.VA DORESC TUTUROR NUMAI BINE. P.S.CEI CARE FACETI COMENTATII IMPOTRIVA MEA SI SPUNETI CA MA CUNOASTETI BINE DE CE NU-MI SPUNETI ASTA SI IN FATA?
  • Georgiana 19 Jun, 2010 14:07 De ce a trecut iarna si am Dnul Baciu a rezistat? pentru ca si-a facut treaba bine! de ce s-au facut atatea lucruri in orasul nostru, de la drumuri , plaji si asa mai departe? pentru ca s-a ocupat! de ce societatea a iesit pe plus cat a fost dansul la conducere? pentru ca a condus-o bine! de ce Nu sunt procese contra domnului privind aceste reclamatii care i se aduc de la persoane anonime cum ca a lasat oameni pe drumuri fara case terenuri? de ce? pentru ca nu s-a intamplat! si atunci cand acuzati un om aduceti date exacte, nu mai vorbiti aiurea! Iar daca agentul termin creste in pret este datorita statului si legilor, nu datorita directorului! iar EMIL ar trebui sa iti dai numele real ca sa stim si noi cine il judeca asa de aspru un om care nu a facut rau la nimeni din cate stiu eu!
  • emil 17 Mar, 2010 23:24 cine este florin baciu un fost electrician un fost agent imobiliar care a dat faliment si a dat zeci de tepe cu case construite vai mama lor care in loc de tavan aveau o simpla foaie de rigips in loc de canalizare aveau o teava bagata la pamant la misto . acum da sfaturi in domeniu imobiliar si ce loturi sint acestea apa se afla la 50cm , de aia a ridicat nisipul de pe plaje sa nu se vada marea pricopseala a celui care construieste acolo vai mama lor!loturile respective sint o mare teapa imobiliara.
  • emil 17 Mar, 2010 21:49 acest florin baciu este un impostor un smecher de cea mai joasa spita un fost agent imobiliar care a dat zeci de tepe si care a intrat in faliment si acum pozeaza in mare "sef"de fapt un fost electrician cu 10 clase si atit restu e prosteala acum sa apucat de asfaltari impreuna cu draghici sau pus pe capatuiala vezi drumurile din tabara in zona pe care au pus ei ochi intralear ceva in ei niste gunoaie ne toaca bani de pomana dar nu putini
  • no name 17 Nov, 2009 18:55 pot afirma ca il cunosc foarte bine pe domnul florin si este un om bun si sufletist care a ajutat foarte multi oameni pe care ii cunosc .De asemenea este un om care a reusit in viata singur si neavand parinti si a ajuns sa fie un domn cu toata lumea...de ce judecati un om dupa cum auziti pe strada ca se vorbeste despre el ? nu va este rusine? va credeti importanti cand ii denigrati pe altii? sa va fie rusine ca judecati oamenii dupa aparente , urat din partea voastra.
  • IK 13 Oct, 2009 11:56 DE UNDE STITI VOI CA NU ARE STUDII?SI APOI....SUNT MULTI CU STUDII FACUTE DEGEABA...DE CE NU VA LASATI NUMELE CAND CRITICATI ASTFEL UN OM? SI SA STITI CA DIN PUNCT DE VEDERE INTELECTUAL ESTE DEASUPRA MULTORA CU ...STUDII...CUM SPUNETI D-VOASTRA....SI...SA MAI STITI CA ARE STUDII IAR DACA VORBIM DE CALITATI SI DEFECTE, CARE OM ESTE PERFECT? LASATI SA ISI FACA TREABA SI SE VA VEDEA CAND SE VA TRAGE LINIE....SUCCES!
  • radita ,agentie 14 Sep, 2009 17:57 buna ziua, de ce vorbiti de domnul florin ca de o persoana non grata,veniti va rog cu argumente in nume propriu nu cu ;presupuneri",ce nu va convine voua unora ,nici acum cand faptele vorbesc,hai sa fim seriosi,chiar voi ce vorbiti sunte-ti cinstiti?!...karo vision
  • nu conteaza 07 Sep, 2009 20:06 este adevarat cea ce spun acesti oameni eu il cunosc pe acest florin baciu este un inpostor afara cu el.......
  • x 10 Aug, 2009 15:48 nu este adevarat ce publicat despre Florin Baciu, nu mai vorbiti aiurea, va vede Dzeu!
  • Petru 07 Jun, 2009 19:15 ASTEPTATI PUTIN PINA O SA VINA IARNA SI ....ACEST DIRECTOR DE LA ECOTERM NAVODARI PE NUNELE LUI BACIU FLORIN O SA FIE DEPASIT DE SITUATIE PENTRU CA EL NU STIE DECAT SA PACALEASCA LUMEA NAIVA LASINDU-I FARA CASE SI TERENURI DEALUNGUL TIMPULUI .ASTA O SA FACA SI CU NOI LA IARNA MARIND FACTURILE PINA LA LIMITA INSUPORTABILA A AGENTULUI TERMIC . .PRIMARUL ACTUAL AL NAVODARIULUI MATEI NICOLAIE SPUNEA IN CAMPANIA ELECTORALA CA DACA O SA IASA PRIMAR UNELE GRIJI SUFOCANTE PENTRU OMUL DE RIND VOR DISPARE ...SI EU LA-M VOTAT SI IN 2004 SI IN 2008 AM CREZUT IN EL CA VA FACE CEVA PENTRU CEI CARE LA-U VOTAT ...ADICA ...,,OAMENI SIMPLI'NU OAMENI DE AFACERI CARE IL LINGUSESC ACUM PENTRU CA AU INTERESE EI NU LA-U VRUT SA NU UITE ASTA DOMNUL PRIMAR IN VIITOARELE ALEGERI !!!!!!
  • Trist... 29 May, 2009 07:17 Florin Baciu este un impostor si o unealta politica. Faceti o ancheta cu privire la studiile pe care (nu) le are. Ocupa ilegal aceasta functie. Singura lui "calitate" este obedienta fata de Matei.