Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 12 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele primarului Mazăre vrea în Senat

ro

10 Nov, 2008 20:53 928 Marime text

frate_mazare.jpgDupă patru ani în Camera Deputaţilor, Alexandru Mazăre se va „bate“ cu cinci contracandidaţi pentru a obţine un mandat de senator

Cetăţenii cu drept de vot din colegiile uninominale nr. 6, 7 şi 8 pentru Camera Deputaţilor vor desemna viitorul senator de Constanţa din Colegiul nr. 3.

Concret, cei peste 174 de mii de locuitori din cartierele I.C. Brătianu, Faleză Sud, KM 5, CET, ICIL, Coiciu, Salvare, Inel 2, Medeea, KM 4-5, Centru 1, din municipiul Constanţa, şi din localităţile Cumpăna, Agigea, Eforie, Techirghiol, Topraisar, Bărăganu şi Valu lui Traian vor avea de optat pentru unul dintre cei şase aspiranţi la mandatul de senator din acest colegiu. Competiţia electorală, ca şi decizia alegătorului, nu va fi uşoară, având în vedere concurenţii. La start s-au aliniat oficial: Marius Enescu (PNL), Daniel Florea (PD-L), Alexandru Mazăre (PSD), Mircea Stoian (PRM), Constantin Bocai (PNG-CD) şi Istvan Molnar (UDMR).

Absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, Alexandru Mazăre, fratele primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, l-a „ascultat“ pe acesta şi l-a urmat în oraşul de la malul mării. Ulterior, el a intrat în politică (în 2003), considerând că doctrina social-democrată i se potriveşte. Intrarea în PSD s-a dovedit a fi de bun augur pentru Alexandru Mazăre. La cei 36 de ani, el se poate lăuda cu două victorii electorale într-un singur an. În urmă cu patru ani, alegătorii tomitani i-au încredinţat un mandat de consilier municipal, la care a renunţat în favoarea celui de deputat, obţinut câteva luni mai târziu. După patru ani de activitate în Camera Deputaţilor, Alexandru Mazăre, membru în Comisia administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, revine în competiţia parlamentară, optând pentru mandatul de senator din Colegiul Uninominal nr. 3.

PNL şi PD-L merg pe mâna unui medic şi a unui avocat

Principalii contracandidaţi ai deputatului Mazăre sunt Marius Enescu (PNL) şi Daniel Florea, propus de PD-L. Enescu (48 ani) a absolvit Facultatea de Medicină Generală, UMT Iaşi. Specialist în ortopedie -traumatologie şi doctor în ştiinţe medicale, liberalul ocupă, în prezent, funcţia de director executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa. El a îmbinat activitatea profesională cu cea didactică şi ştiinţifică, având elaborate peste 45 de lucrări ştiinţifice. După 22 de ani vechime în munca sanitară, 16 ani în învăţământul universitar şi 10 de activitate politică (n.r. în cadrul PNL), Marius Enescu a decis să candideze pentru mandatul de senator din Colegiul 3.

Candidatul PD-L Daniel Florea (36 ani) a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Bucureşti. De profesie avocat, democrat-liberalul este asociat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Ştefania & Florea“. El a deţinut şi funcţia de director general al Direcţiei Generale de Control şi Relaţii Publice a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului. Daniel Florea este masterand în Construcţie Politică şi Management Electoral şi doctorand în ştiinţe juridice.

PRM, PNG şi UDMR nu se lasă

Cele trei formaţiuni politice au decis să-şi încerce şi ele norocul. PRM speră într-un rezultat bun, având în vedere că susţine un fost deputat. Mircea Stoian (54 ani), de profesie economist, administrează SC „Global Business“ SRL. El a fost deputat din partea PRM în legislatura 2000 - 2004, ca urmare a retragerii fostului preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului şi naşul său, Radu Comănici, şi a fost membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Stoian nu s-a evidenţiat nici ca parlamentar şi nici ca lider al filialei municipale PRM Constanţa şi totuşi speră ca alegătorii să aplice ştampila pe el.
PNG-CD Constanţa îl susţine pe medicul stomatolog Constantin Bocai. După o îndelungată perioadă în care nu a fost înregimentat politic, el s-a înscris, în 2006, în PNG. Dacă va fi ales, Bocai susţine că va dovedi oamenilor că se poate face şi altfel de politică, în slujba celor nevoiaşi. Participarea sa în acest scrutin a apărut şi ca urmare a convingerii sale că „oamenii s-au săturat de firimiturile de la masa altora“ şi, prin acest vot uninominal, vor dori să schimbe ceva. Un alt candidat vine din partea UDMR. Istvan Molnar lucrează ca inspector de specialitate, în cadrul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, şi va încerca să atragă cât mai multe voturi pentru a ajuta la o reprezentare cât mai bună a UDMR-ului în viitorul Legislativ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii