Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva spontană de la Constanţa, programată prin e-mail şi sms (galerie foto)

ro

15 Oct, 2010 02:20 1701 Marime text
cap_3.jpgBlocajîn masă ieri în instituţiile publice constănţene, după ce angajaţii dinPrimărie,Consiliul Judeţean, DGFP, AFP, dar şi poliţia locală şi gardieniipublici au întrerupt activitatea pentru a protesta faţă de scădereasalariilor. Chiar dacă protestatari au susţinut că greva este spontană,în fond, greva a fost anunţată şi pregătită din timp. De altfel, chiarprefectul Claudiu Palaz, la discuţiile pe care le-a avut cu delegaţiaprotestatarilor, a declarat că la urechile sale a ajuns informaţiareferitoare la protest, însă din cursul serii de miercuri, cândinvitaţiile de participare se transmiteau prin e-mail sau prin sms.

proteste.jpgProtestul a început în faţa fiecărei instituţii publice în parte şis-a mutat, perând, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, dupăcare cei peste 300 de protestatari s-au mutat în faţa PrefecturiiConstanţa.

Primii care au ieşit ieri în stradă, încă de la ora 8.30, au fostangajaţii de la DGFP, cărora li s-au alăturat foarte repedecolegii de la Administraţia Finanţelor Publice, aceiaşi care în urmă cudouă zile organizaseră un alt protest spontan. Ulterior, angajaţii dinPrimăria Constanţa s-au adunat, rând pe rând, înfaţa instituţiei, strigând felurite lozinci împotriva actualuluiGuvern. Aceştia i-au instigat şi pe colegii lor de la ConsiliulJudeţean împreună cu care au plecat, în marş, pe traseul stradaTraian - Teatrul Fantasio - bulevardul Mamaia, până la sediul DGFPConstanţa. Grupul de protestatari a fost escortat de echipajelePoliţiei Locale, aflaţi şi ei în grevă la fel ca şi colegii funcţionaripublici. De pe lista celor mai vehemenţi protestatari funcţionaripublici din Primărie, dar şi din CJC, cei care au fost lideri ai greveispontane, fac parte Ramona Dospinescu - şefa Serviciului Patrimoniu,Marcela Frigioiu - director al Direcţiei Financiare din Primărie, Cristian Moldovanu - purtător de cuvânt alCJC, Ionel Pilat - directorul Direcţiei Serviciilor Publice, Marcela Enache - secretara Primăriei, dar şi mulţi alţi colegi de vază din instituţiilepublice.

Protestatarii au forţat intrarea în Prefectură

După ce au strigat cât au putut de mult în faţasediului DGFP, protestatarii s-au mutat în faţa PrefecturiiConstanţa, mărşăluind pe acelaşi traseu pe care au venit. După ce auîncercat să forţeze intrarea în Prefectură, fără sorţi de izbândă,fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine, aceştiai-au solicitat prefectului Claudiu Palaz să coboare în faţa instituţieişi să stea de vorbă cu ei. Prefectul le-a transmis că, dacă protestuleste unul spontan, normal ar fi ca o delegaţie formată din protestatarisă urce să stea de vorbă cu el. În cele din urmă, patru dintre delegaţi- Constantin Cosma, de la Poliţia Comunitară, Iuliana Zehariciuc,Constantin Mite şi Borali Veaveghiul, toţi angajaţi ai Primăriei, aumers să stea de vorbă cu prefectul. Protestul a continuat până spredupă-amiază,atât la Prefectură, cât şi în faţa sediului Direcţiei Generale aFinanţelor Publice Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii