Iată la ce şcoli înalte au fost cei care îţi cer votul pentru Parlament
Iată la ce şcoli înalte au fost cei care îţi cer votul pentru ParlamentLiberalii, între istorie şi economie
Potrivit declaraţiilor liderului PNL Constanţa, George Dragomir, actualii parlamentari liberali constănţeni se vor înscrie în cursa pentru un nou mandat. În ceea ce-l priveşte, deputatul Colegiului 1, George Dragomir, este expert contabil din noiembrie 2000. Absolvent în 1990 al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, Dragomir a terminat, în 2005, un master în Administraţie şi Guvernare, în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative - Universitatea „Ovidius" Constanţa.
Tot economist este şi Mihai Lupu, deputatul Colegiului 2. Liberalul a absolvit, în 1996, Academia de Studii Economice Bucureşti.
Spre deosebire de colegii lor care au preferat economia, liberalul Puiu Haşotti, actualul ministru al Culturii, este absolvent al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti. Doctor în ştiinţe istorice din 1995, Haşotti va candida pentru un nou mandat de senator.
Alte nume de liberali care se vehiculează în contextul alegerilor generale sunt cel al fostului consilier judeţean Dănuţ Zepa Antonoaea şi cel al consilierului local Radu Matei. Zepa Antonoaea, membru în Biroul Politic Teritorial al PNL Constanţa, este sociolog.
Radu Matei a urmat cursurile Universităţii Politehnice Bucureşti. Ulterior, a absolvit Administraţie publică europeană la Haga şi mai apoi un master în antropologie la o universitate din Londra.
Nu în ultimul rând, Gheorghe Albu, actual secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, nu şi-a ascuns dorinţa de a candida pe un colegiu de deputat. Rămâne, însă, de văzut dacă dorinţa sa se va contretiza într-o candidatură. Albu a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi şi ulterior studii postuniversitare în Management şi economia afacerilor, Universitatea „Ovidius" Constanţa.
Matematician şi bancher
Dacă democrat liberalii constănţeni vor proceda precum liberalii, în sensul în care e de la sine înţeles că actualii parlamentari intră în competiţie pentru încă un mandat, deputaţii Maria Stavrositu, Constantin Chirilă şi Zanfir Iorguş vor candida din nou.
Deputatul Colegiului 4, Constantin Chirilă, este expert contabil, absolvent de Ştiinţe Economice (Iaşi), iar din anul 2000 este doctor în economie.
Zanfir Iorguş, deputatul Colegiului 5, a terminat Facultatea de Mecanică (Construcţii de nave) din cadrul Universităţii Galaţi. De asemenea, Iorguş a urmat un master în Managementul Afacerilor Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.
Deputatul Colegiului 10, Maria Stavrositu, este matematician de profesie. Parlamentarul a absolvit Facultatea de Matematică - Universitatea Bucureşti în 1997. Ulterior, Maria Stavrositu a urmat un master în matematici aplicate „Analiză, Prognoză, Modelare" în cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa.
În contextul în care vorbim, la momentul actual, despre Alianţa România Dreaptă, la parlamentarele din decembrie se vor înscrie în cursă, alături de candidaţii PDL, şi reprezentanţi ai Forţei Civice, ai Noii Republici şi ai PNŢCD. Până în prezent, doar fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu (Forţa Civică), şi-a mărturisit public dorinţa de a candida. Dănuţ Culeţu a terminat ASE Bucureşti şi a lucrat o perioadă îndelungată în sistemul bancar. Astfel, între 1987 - 1991 a fost ofiţer de cont la Banca Româna de Investiţii. În perioada 1991 - 1995 a fost manager BRD, Agenţia Cernavodă. Din 1995 până în 1998 a fost manager BRD Sucursala Constanţa, iar ulterior (1998 - 2005) - manager ING Bank NV Constanţa. În 2005 a devenit reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa.
Mens sana in corpore sano
Deputatul Colegiului 6, social democratul Eduard Martin, este licenţiat al Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport Constanţa, Universitatea „Ovidius".
Manuela Mitrea, deputatul PSD al Colegiului 8, a terminat în 1987 Facultatea de Utilaj Tehnologic, iar în 1997 Facutlata de Drept din cadrul Universităţii Craiova.
Un jurnalist în arena politică
Cu ceva timp în urmă, Marian Vasiliev, fostul candidat al PP-DD Constanţa la Consiliul Judeţean, declara că intenţionează să candideze la alegerile generale pentru un mandat de senator. De profesie, Marian Vasiliev este jurnalist.
Şi liderul PP-DD Constanţa vrea în Parlamentul României. Gică Slabu este, de profesie, economist.
Ecologiştii intră în cursă
Ecologiştii constănţeni Gheorghe Donţu şi Dumitru Bădrăgan intenţionează, şi ei, să candideze pentru un fotoliu de parlamentar. Donţu este liderul Partidului Ecologist Român, Filiala Constanţa, are 61 de ani şi este economist.
Dumitru Bădrăgan, fost aspirant PER la mandatul de preşedinte al CJC, este de profesie avocat.
Pasiunea pentru fizică şi dragostea de mare
Senatorul Colegiului 2, social democratul Nicolae Moga, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Energetică, Specializarea Centrale Termoelectrice. În perioada 1991 - 1993 a fost subprefectul judeţului Constanţa.
Alexandru Mazăre, fratele primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este inginer fizician. Senatorul Colegiului 3 a absolvit, în 1995, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti.
Mircea Banias, senatorul Colegiului 4, a urmat Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân" Constanţa, Facultatea de Navigaţie. Este ofiţer maritim portuar. Banias a confirmat că va candida pentru un nou mandat, pe acelaşi colegiu, din partea ACD.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp