Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Intalnirile SaFrIna", debut cu succes la malul marii (galerie foto)

ro

07 Sep, 2009 03:14 1972 Marime text

safira.jpgIeri, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc prima reuniune a „Întâlnirilor SaFrIna", un concept Huston NPA, menit să informeze publicul, cu predilecţie femeile, despre cele mai importante domenii ale medicinei feminine.

Startul „Întâlnirilor SaFrIna" a fost dat ieri, la Constanţa, când, în prezenţa a câteva zeci de persoane interesate, diverşi specialişti în medicină din judeţ au abordat cele mai diverse teme legate de sănătatea şi frumuseţea femeii. Scopul declarat de organizatori a fost acela de apropia femeile de specialiştii în domeniu, de a facilita înţelegerea temelor de actualitate, dar şi de a le face să înţeleagă cât de importantă este o informare corectă.

Printre invitaţii care au participat la întâlnirea de ieri s-a numărat prof. dr. Vald Tica, dr. Mohamed Zaher - director general executiv al Maternităţii ISIS, dr. Luiza Spiru - preşedintele Fundaţiei Ana Aslan International, dar şi Marinela Debu - preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) şi Iulian Petre - directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) şi reprezentant Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Toţi cei prezenţi au abordat teme de actualitate care preocupă orice femeie modernă. Printre temele discutate s-au numărat cele referitoare la cancerul de col uterin, afecţiunile mamare, contracepţie, tulburările de fertilitate, dar şi despre modalitatea de recoltare a celulelor stem din sângele placentar. Profesorul Vlad Tica a vorbit despre lipsa de informare a femeilor în ceea ce priveşte preocuparea pentru propria persoană, dar şi despre limitele şi posibilităţile medicilor de a rezolva o problemă medicală atunci când acest lucru nu depinde de ei. Una dintre problemele importante care au fost abordate a evidenţiat modul în care sunt trataţi pacienţii cu afecţiuni hepatice, dar şi despre percepţia publică a bolnavilor şi integrarea acestora într-o societate modernă. Organizatorii s-au declarat mulţumiţi de modalitatea în care evenimentul a fost primit de comunitatea locală, mai ales că municipiul Constanţa a fost primul oraş în care s-a dat startul întâlnirilor de acest gen.

Seria manifestărilor va continua în zilele următoare cu prezentări la Timişoara şi Cluj-Napoca.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • laura 07 Sep, 2009 12:59 am ramas si surprinsa cand am aflat ca in orasul nostru se intampla lucruri asa minunate, nastere sub apa, nastere cu hipnoza, servicii medicale de calitate. bravo safrina, bravo dr. tica si bravo isis medical centersi mult succes in continuare.
  • elena 07 Sep, 2009 11:10 Am fost la aceasta Intalnire si am ramas placut surprinsa de tot ceea ce s-a intamplat. Sncer, ma asteptam sa fie plictisitor si nu venisem decat pentru una din prezentari....am ramas insa pana la sfarsit si nu-mi pare rau.