Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Balan despre contractul dintre APC si TV Neptun

ro

12 Sep, 2009 02:53 2109 Marime text
ioan_balan.jpg„Valoarea contractului încheiat cu SOTI CABLE NEPTUN reprezintă echivalentul doar al unei difuzări (preţ per difuzare), fiind un procent mic din valoarea totală estimată de 12.500 lei"

În urma apariţiei în cotidianul nostru a materialelor referitoare la contractul încheiat între Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime şi TV Neptun, directorul Ioan Bălan a ţinut să facă nişte precizări. Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă, în formă integrală.

INFORMAŢIE DE PRESĂ

Referitor la contractul de publicitate încheiat între Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime" S.A. Constanţa şi postul local de televiziune Neptun TV, obiect al articolelor publicate de către jurnalul «Ziua de Constanţa» în ediţiile din 5 septembrie, 9 septembrie şi 11 septembrie, CN APM SA Constanţa face următoarele precizări:

Procedura care a stat la baza achiziţiei publice a serviciilor de publicitate media s-a realizat în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi având în vedere principiul transparenţei decizionale.

Procedura aleasă pentru atribuirea contractului a fost cererea de oferte, transparenţa achiziţiei fiind asigurată prin publicarea invitaţiei de participare în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice - SEAP (invitaţia nr.216294/23.06.2009), precum şi pe portalul CN APM SA Constanţa.

Pentru lotul 3, publicitate TV felicitări, au fost depuse două oferte, din partea SC TV ANTENA 1 Constanţa şi SC SOTI CABLE NEPTUN SRL Constanţa.

Ambele oferte depuse pentru acest lot au îndeplinit cerinţele solicitate în documentaţia de atribuire şi au fost declarate admisibile.

Întrucât criteriul de atribuire aplicat a fost preţul cel mai scăzut, oferta declarată câştigătoare a fost cea a societăţii SC SOTI CABLE NEPTUN SRL Constanţa, preţul oferit de această societate pentru difuzarea unui spot publicitar situându-se sub nivelul ofertei celui de doilea clasat.

Pe cale de consecinţă, CN APM SA Constanţa a încheiat Contractul de servicii nr.17340/03.08.2009, durata contractului fiind de 12 luni, preţul contractului fiind tariful declarat în propunerea financiară a SC SOTI CABLE NEPTUN SRL pentru o difuzare spot publicitar - felicitare machetă color. Acest preţ pentru difuzare spot TV urmează a se plăti ulterior difuzării realizate în baza comenzii APMC.

Valoarea contractului încheiat cu SOTI CABLE NEPTUN reprezintă echivalentul doar al unei difuzări (preţ per difuzare), fiind un procent mic din valoarea totală estimată de 12.500 lei.

Conform OUG 34/2006 privind „atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii" cu modificările şi completările ulterioare, achizitorul are obligaţia de a estima valoarea fără TVA a serviciului ce urmează a fi achiziţionat, existând obligativitatea de a publica această valoare în invitaţia de participare la procedura de achiziţie publică. În cazul CN APM SA Constanţa, pentru achiziţia serviciilor de publicitate media şi difuzarea TV a mai multor felicitări, suma estimată şi publicată conform prevederilor legislative se situează la 12.500 lei. Menţionarea acestei sume nu implică obligativitatea încheierii contractului în cuantumul acestei sume şi nici pentru un anumit număr de difuzări. De aceea, această sumă nu se regăseşte în contractul semnat cu SC SOTI NEPTUN SRL, CN APM SA Constanţa rezervându-şi dreptul de a limita numărul de comenzi, funcţie de posibilităţile financiare. De la încheierea contractului a fost lansată o singură comandă pentru un singur spot (apariţie), respectiv pentru evenimentul prilejuit de Ziua Marinei.

În virtutea unei bune informări şi colaborări între CN APM Constanţa şi cotidianul Ziua de Constanţa, vă aducem la cunoştinţă faptul că între CN APM Constanţa şi postul local de televiziune Neptun TV - SC SOTI NEPTUN SRL a fost încheiat un contract de publicitate şi în anul 2008, urmare a organizării procedurii legale de achiziţie publică.

În 2008, valoarea estimată pentru achiziţii servicii publicitate TV/spot felicitări s-a situat la 22.000 lei iar valoarea efectiv plătită a fost de 9190,75 lei (42% din valoarea estimată).

DIRECTOR GENERAL,
Ioan BĂLAN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cunoscator. 12 Sep, 2009 08:32 Comunicat ambiguu,care exprima dorinta expresa de a-si baga dusmanul in casa,acum in conditiile crizei economice ,in care banii sunt dramuiti,iar APC ul trimite felicitari... Cum adica,sub acoperirea legii,ii dati bani dusmanului ?! Ca el ar fi cel mai ieftin ?! Si batut si alergat prin municipiu si judet si cu banii luati de catre PSD ?! Mi se pare ca istoria incepe sa se repete...Ma asteptam la niste scuze copilaresti de genul " nu am stiut,nu am fost informat corect,am gresit,imi cer scuze,n-o sa mai fac nerozii,etc ",nicidecum la o asemenea "informatie de presa".Probabil ca purtatorul de vorbe al APC,aceeasi persoana care poarta vorbele in mod pueril si pe la organizatia judeteana PDL,a mijlocit si incheierea contractului cu Neptunul,a transmis si informatia de presa.Acesta este inca unul din rezultatele mentinerii si promovarii in pozitii cheie a persoanelor care isi aroga drepturi de "specialisti ",ei fiind de fapt niste diletanti sadea.Ce era de demonstrat,s-a demonstrat inca o data....Jenant,rusinos si umilitor pentru un partid care nu ofera ( pina acum cel putin... ) nici o varianta credibila la administrarea intereselor cetatenilor Constantei.Pacat !