Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:08 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie record, la Cuza Voda

ro

22 Feb, 2010 02:53 3826 Marime text
cap_6.jpg25 de firme, grupate în şase oferte, s-au oferit să execute canalizarea, staţiile de epurare şi să modernizeze drumurile din comună

La sediul Primăriei Cuza Vodă a avut loc, pe 18 februarie, deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie privind prima înfiinţare de reţea de canalizare, realizarea de staţii de epurare şi modernizarea de drumuri.

Licitaţia este cea mai importantă ca valoare dintre cele organizate în ultima perioadă de către primăriile din judeţul Constanţa, 8.204.141 lei fără TVA fiind suma pusă la bătaie de comuna Cuza Vodă pentru aceste lucrări, adică aproximativ 82 de miliarde de lei vechi. Valoarea mare a contractului a atras, cum era de aşteptat, un număr mare de firme care s-au grupat ca asociaţi sau subcontractori pentru a întruni toate condiţiile necesare pentru participarea la licitaţie. Nu mai puţin de 25 de firme s-au grupat alcătuind şase oferte participante la licitaţie.

Prima ofertă deschisă a fost cea a SC Interconstruct SRL Constanţa, care s-a prezentat la licitaţie alături de SC Straco Grup SRL, în calitate de susţinător, şi alături de SC Expert Europroiecte Edilitare SRL, în calitate de subcontractant al părţii de proiectare. În cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor, membrii comisiei au remarcat că SC Interconstruct a cooptat SC Straco Grup ca susţinător pe partea de experienţă similară, majoritatea ofertanţilor prezenţi afirmând că experienţa nu se poate susţine de către alte firme. Oferta financiară depusă de SC Interconstruct SRL a fost de 5.285.885 lei, adică 1.283.106 euro. De asemenea, Interconstruct s-a oferit să execute lucrarea în şase luni, propunând o garanţie a lucrării de 72 de luni de la recepţia finală şi o perioadă de remediere a defecţiunilor de trei zile.

Cea de-a doua ofertă deschisă a fost cea a SC Autoprima Serv SRL, care s-a prezentat în asociere cu SC Proiect SA. SC Alex Building SRL a fost cooptat ca subcontractant, SC Fluid Serv SA ca susţinător cu utilaje şi personal, iar SC Wert SRL, ca susţinător pe partea electrică. Autoprima Serv şi Proiect SA au prezentat o ofertă financiară de 7.476.860,7 lei fără TVA, adică de 1.804.261,75 euro. Garanţia lucrării propusă de asocierea dintre cele două firme a fost de 65 de luni, perioada de execuţie de două luni şi două zile pentru remedierea defecţiunilor.

Cea de-a treia ofertă deschisă a fost cea a SC Condorii Şulţ SRL din Ploieşti, care s-a prezentat în asociere cu SC Sinco SRL şi SC Acval SRL, cea din urmă societate având şi un subcontractant: SC Esra SRL. Oferta Condorii Şulţ SRL a fost însă respinsă, pe motiv că împuternicitul firmei nu a prezentat declaraţia de încadrare în categoria IMM-urilor pentru firmele asociate (pentru SC Sinco SRL şi SC Acval SRL), garanţia de participare fiind constituită în cuantum de 50% (75.000 lei).

RAJDP, participant în premieră la licitaţie, în asociere

Cea de-a patra ofertă deschisă a fost cea a SC Concivic SRL Slobozia. În premieră, la o licitaţie publică pentru un obiectiv cu finanţare europeană, s-a prezentat în asociere cu o societate comercială şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Aşadar, SC Concivic SRL Slobozia s-a prezentat la licitaţie în asociere cu RAJDP, cu Romproed SA şi având ca subcontractant pe SC Automatica Prod SRL. Oferta Concivic SRL Slobozia a fost de 5.772.169,99 lei, adică de 1.392.898,16 euro. Termenul de execuţie propus de către societate a fost de nouă luni, garanţia lucrării de cinci ani şi jumătate, iar termenul de remediere a defecţiunilor de trei zile. Precizăm că, anul trecut, în luna noiembrie, RAJDP a inaugurat, la Cuza Vodă, o instalaţie nou-nouţă de preparare a mixturilor asfaltice, prin urmare, dacă regia judeţeană se va număra printre câştigători, va avea ocazia să o folosească din plin la modernizarea drumurilor din Cuza Vodă.

Următoarea ofertă deschisă a fost cea a SC Argos SA, în asociere cu SC Blom România SRL. La această ofertă au mai participat doi subcontractori. Este vorba despre SC Elmond Construct SRL şi despre SC Construcţii Nuclear - Electrice SA Cernavodă. Oferta financiară prezentată de către Argos şi Blom a fost de 6.970.634,38 lei, adică de 1.692.065,83 euro. Argos a propus o perioadă de execuţie de şase luni, o garanţie de 61 de luni şi un termen de remediere a avariilor de două zile.

Cea din urmă ofertă deschisă a fost cea a SC Biff International SRL Piteşti, care a participat la licitaţie în asociere cu SC Consal Trade SRL, SC Concordia SRL, SC Eftimex Grup SRL şi SC Electro Metal Construct Emco SA - subcontractor. Liderul de asociere Biff International a propus o ofertă financiară de 6.904.944 lei, adică de 1.670.153 euro, o perioadă de execuţie de patru luni, o garanţie a lucrării de 61 luni şi o perioadă de remediere a defecţiunilor de două zile.

Comisia de evaluare a fost alcătuită din Lucian Solomon - preşedinte, viceprimarul Ion Mihai, contabilul Maricica Racu, inspectorul cadastrist Neculae Ştefănescu şi secretarul comunei Andreea Corina Cojocaru. Ca experţi cooptaţi au participat Traian Gabriel Precup, din partea V&V International Consulting Voluntari, Nicoleta Carmen Drăgan, din cadrul SC Consult Trans Constanţa şi Mihaela Bobe, din cadrul SC Cromo Advertising SRL Constanţa. Din partea Ministerului de Finanţe - Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice a participat, în calitate de observator, Lucia Moldoveanu, iar din partea Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Dorel Pătraşcu. Comisia nu a constatat documente lipsă în cadrul şedinţei de deschidere. Urmează ca în perioada următoare, comisia să analizeze ofertele pentru desemnarea câştigătorilor.

licitatie_primaria_cuza-voda.jpgCondiţii exigente

Precizăm că investiţiile fac parte dintr-un proiect integrat, finanţat prin intermediul Măsurii 322 din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, de la bugetul de stat şi local. Una dintre condiţiile impuse de autoritatea contractantă este ca cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani, din producţia de construcţii montaj, să fie mai mare sau cel puţin egală cu suma de 16.000 mii lei. De asemenea, se solicita ca rezultatul ultimului exerciţiu financiar să fie pozitiv. Societăţile care înregistrează pierderi la sfârşitul exerciţiului financiar 2008 vor fi respinse. Candidaţii nu trebuie să fi avut incidente de plată în ultimele 12 luni calendaristice. Ofertanţii trebuie să fi avut cel puţin patru contracte similare, încheiate şi finalizate în ultimii cinci ani (minim două contracte privind reţele de canalizare, minim un contract referitor la reţele de apă şi cel puţin un contract de modernizare drumuri prin asfaltare), a căror valoare cumulată să fie cel puţin egală cu 8.120.000 lei fără TVA. În plus, nivelul indicatorului financiar „lichiditate generală" trebuie să depăşească cota de 100% pentru anul financiar 2008, iar valoarea minimă a lichidităţilor şi/sau facilităţilor de creditare să fie de 400.000 euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii