Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea a pornit războiul evacuărilor la Cernavodă

ro

09 Feb, 2011 01:49 2987 Marime text
cap_7.jpgLa sfârşitul lui 2010, primăriţa din Cernavodă a cerut în instanţă evacuarea mai multor familii de rău-platnici din imobilele aparţinând Primăriei şi Consiliului Local

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a înaintat în instanţă mai multe acţiuni ce au ca obiect evacuarea unor locatari din spaţiile deţinute de Primăria şi de Consiliul Local Cernavodă.

În luna noiembrie a anului trecut, Mariana Mircea le-a declarat război celor care locuiesc în imobilele aflate în administrarea Consiliului Local şi a Primăriei Cernavodă şi care au acumulat datorii, atât faţă de bugetul local, cât şi la plata utilităţilor.

Pe 10.11.2010, primarul oraşului Cernavodă şi Consiliul Local au introdus la Tribunalul Constanţa nu mai puţin de şapte acţiuni de evacuare. Prin dosarele nr. 7481/256/2010, nr. 7482/256/2010, nr. 7483/256/2010, nr. 7484/256/2010, nr. 7485/256/2010, nr. 7486/256/2010 şi nr. 7488/256/2010 s-a cerut evacuarea unui număr de aproximativ 30 de persoane.

Viceprimarul oraşului Cernavodă, Floriean Hristea, ne-a declarat că este vorba despre familii care au datorii foarte mari, atât în ceea ce priveşte achitarea chiriei către bugetul local, cât şi a plăţii utilităţilor.

Viceprimarul Hristea: „Este o acţiune justificată"

„Este vorba despre persoane care nu şi-au mai plătit obligaţiile chiar de când s-au mutat acolo, de 10 - 15 ani. Acţiunea este justificată pentru că nu îi mai puteam ţine, întrucât şi pe noi (n.r. Primăria şi Consiliul Local) ne dau în judecată furnizorii de utilităţi şi riscăm să pierdem aceste imobile. Avem prinse în bugetul de anul acesta locuinţe sociale. Este vorba despre vreo 60 de unităţi locative, ce se vor construi în zona Prund, prin care am putea rezolva o parte dintre aceste cazuri. Vor fi şi mai multe astfel de procese, pentru că sunt aproximativ 420 de persoane în această situaţie, unii acumulând datorii de peste 300 de milioane de lei vechi", ne-a declarat viceprimarul.

Primăriţa neagă acuzele de favoritism şi arată cu degetul spre Ţucu

Surse de pe plan local o acuză pe Mariana Mircea că ar intenţiona să încredinţeze unele dintre locuinţele primăriei rudelor unor consilieri locali. Primarul Mariana Mircea a precizat că nu ea este iniţiatorul proiectului prin care rudele unui consilier local ar urma să beneficieze de o locuinţă. „Datoria mea legală de primar nu are legătură cu ceea ce fac consilierii. Iniţiatorul proiectului de hotărâre prin care rudele lui Ţucu (n.r. Dumitru Chivu) ar urma să primească o locuinţă de la primărie nu este nici măcar consilier din partidul meu", ne-a declarat Mariana Mircea, refuzând să nominalizeze iniţiatorul.

Dumitru Chivu: „Cei care mă cunosc îmi ştiu situaţia"

Contactat telefonic, consilierul local Dumitru Chivu a precizat că situaţia sa familială motivează un astfel de proiect de hotărâre şi că nu este normal ca funcţia de consilier local să îl priveze de drepturile cetăţeneşti. „Cei care mă cunosc îmi ştiu situaţia. Locuiesc într-un apartament cu chirie, împreună cu cei doi copii ai mei. Dacă sunt consilier local, înseamnă că sunt lipsit de drepturile normale ale unui cetăţean? Am cerut să se facă o situaţie cu priorităţile celor care pot beneficia de locuinţe, dar au trecut doi ani şi jumătate şi nu s-a făcut. Pentru că erau trei locuinţe disponibile şi întrucât cei care urmau şi-au pierdut dreptul de a beneficia de ele din cauza depăşirii vârstei legale, am solicitat un singur apartament pentru cei doi fii, în care să locuiască amândoi fraţii. Pot demonstra cu acte că aceasta este situaţia", a precizat consilierul local Dumitru Chivu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Carmen 11 Feb, 2011 07:19 Corect era sa inceapa aceasta actiune din 2009.Dar datorita divergentelor dintre partide s-a ajuns unde nu trebuie.De ce nu a-ti facut esalonari si de ce amenintati prin scrisori.De ce nu a-ti chemat toti chiriasii sa discutati problemele lor.Oare nu suntem prea saraci?Ce credeti d-na primar?D-nule Hristu ce credeti?