Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, la judecata cu Gigi Chiru

ro

04 Jun, 2010 03:00 1440 Marime text
cap_3.jpgÎn urmă cu două zile, pe portalul Tribunalului Constanţa, se înregistra dosarul numărul 6979/118/2010, prin care municipiul Constanţa, prin primarul Radu Mazăre, dădea în judecată Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud-Est, Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii, reprezentată de Gigi Chiru, pentru a obţine suspendarea actului administrativ al PUZ-ului Mamaiei

Primarul tomitan susţinea pe 20 mai că a atacat deja în instanţă acest act, însă abia pe 2 iunie dosarul cu această speţă a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa.

Inspectorul-şef teritorial al ITC Constanţa, Gigi Chiru, susţine că se aştepta la un asemenea demers din partea autorităţilor locale cu atât mai mult cu cât primarul Radu Mazăre a şi anunţat, prin toate mijloacele, că va ajunge în instanţă cu problema suspendării PUZ-ului Mamaiei: „Actul despre care vorbeşte domnul primar face referire la procesul verbal prin care Inspectoratul a dispus suspendarea folosirii documentaţiei PUZ-ului Mamaiei ca urmare a lipsei avizelor şi a acordurilor conforme cu legislaţia în vigoare", a mai precizat Chiru.

Prin procesul de inspecţie întocmit de inspectorii ITC, nr. 933/15.04.2010, se dispune suspendarea utilizării documentaţiei de urbanism PUZ Mamaia, ca suport tehnic şi legal pentru emiterea autorizaţiei de construcţii, până la îndeplinirea condiţiilor legale de aprobare a acesteia.

mazare_chiru_-_gigi_chiru_13.jpgMazăre s-a plâns încă de acum o lună

În urmă cu o lună, la deschiderea oficială a sezonului estival, edilul constănţean s-a plâns în faţa presei de faptul că PUZ-ul Mamaiei a fost suspendat în urma controlului Inspectoratului de Stat în Construcţii care a decis că actul nu mai este în vigoare. În opinia sa, vina pentru suspendarea acestui act ar aparţine ministerului condus de Elena Udrea care nu ar fi dat un aviz necesar intrării în legalitate. „Am primit de la IGSIC un control asupra PUZ-ului aprobat prin şedinţă de Consiliu Local în urmă cu un an, care spune că acesta nu este în vigoare şi prin urmare nu mai putem da autorizaţii de construcţii în Mamaia, în special cele pentru parcări", se plângea Mazăre.

De altfel, şi la ultima răbufnire a sa în public, edilul constănţean a declarat că a atacat „hârtia prin care un inspectoraş de la Nuţi a suspendat PUZ-ul Mamaiei": „Eu i-am explicat Elenei Udrea gândirea noastră despre PUZ-ul din Mamaia acum un an. La început a spus că nu înţelege, apoi a zis că a înţeles. Nu a dat avizul, am votat PUZ-ul şi acum a venit şi l-a suspendat. Ce să mă mai aşez la masă, ce să negociez? Pe bani, pe ce să negociez?", a mai declarat edilul-şef.

În plus, există posibilitatea ca la nemulţumirea primarului referitoare la suspendarea PUZ-ului Mamaiei să mai fi contribuit şi decizia Ministerului Dezvoltării Regionale de la mijlocul lunii mai, prin care ITC Constanţa a fost preluat în subordinea MDRT, iar Gigi Chiru numit inspector-şef teritorial.

Primul termen de judecată în dosarul înregistrat la Tribunalul Constanţa a fost stabilit pentru 7 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii