Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, premiat „pentru ca zboara cu elicopterul" (galerie foto)

ro

19 Sep, 2009 02:03 1798 Marime text

mazare_premiat.jpgFără prea mare interes faţă Bursa Litoral, după ce şi-a primit trofeul, Mazăre s-a plâns că este controlat de patru instituţii# „Acum, după ce plec de aici, mă duc să dau cu subsemnatul la primărie, pentru că patru instituţii, ANRMAP, Curtea de Conturi, ANI şi DNA, mă controlează pentru evenimentele din vara aceasta, de la Mamaia"

Ieri, la inaugurarea celei de-a treia ediţii a Bursei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, preşedinta ANAT, i-a oferit primarului Radu Mazăre unul din cele şase trofee, pentru tot ceea ce face pentru turismul din Mamaia şi pentru că „zboară cu elicopterul şi aduce Formula 1 pe apă".

De la primarul Radu Mazăre, la preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, până la organizatoarea evenimentului, Corina Martin, şi numeroşi reprezentanţi din turism, cu toţii au fost prezenţi la deschiderea celei de-a treia ediţii a Bursei Litoral - Delta Dunării, desfăşurată la Pavilionul Expoziţional din Mamaia. Deschisă cu prea mult fast, comparativ cu ceea ce reprezenta în sine, bursa a fost un prilej tocmai potrivit pentru autorităţile locale şi judeţene să-şi îmbunătăţească relaţiile cu ministrul Turismului, Elena Udrea, care a onorat invitaţia de a participa la deschiderea evenimentului. Primită în stil tradiţional, cu pâine şi sare, Elena Udrea a fost atracţia liderilor locali şi judeţeni care s-au înghesuit să-i fie cât mai aproape. Cu Nicuşor Constantinescu de-a stânga şi Corina Martin de-a dreapta, ministrul a vizitat standurile din cadrul Pavilionului, admirându-le în mod deosebit pe cele ale celor patru ţări participante la Festivalul Internaţional de Gastronomie, organizat la iniţiativa maestrului Niculae Nejloveanu.

Primarul Mazăre a părut cel mai lipsit de interes faţă de ceea ce s-a întâmplat ieri, la pavilion. La câţiva metri distanţă de Udrea, pe parcursul turului făcut la standuri, Mazăre a vorbit întruna cu Ciprian Popescu, managerul agenţiei Danubius şi reprezentantul TUI în România, despre proiectele în comun. După ce Corina Martin şi-a premiat peste douăzeci dintre cei mai importanţi colaboratori şi apropiaţi ai Asociaţiei, a venit şi rândul primarului Mazăre, care a fost recompensat cu un trofeu în miniatură. „Îl premiem pentru tot ceea ce face, pentru că zboară cu elicopterul şi pentru că aduce Formula 1 pe apă", a evidenţiat Martin. Trofeul i-a fost înmânat de însuşi ministrul Udrea, care l-a felicitat, de asemenea, pentru ceea ce a făcut pentru turismul românesc.

„Mă duc să dau cu subsemnatul la Primărie"

În discursul de mulţumire, Mazăre nu s-a putut abţine să se laude cât de multe a făcut pentru Constanţa şi ce nenorocire s-a abătut asupra lui şi a primăriei acum, că s-a trezit cu patru instituţii la uşă, care vor să-l controleze. „Acum, după ce plec de aici, mă duc să dau cu subsemnatul la primărie, pentru că patru instituţii, ANRMAP, Curtea de Conturi, ANI şi DNA, mă controlează pentru evenimentele din vara aceasta, de la Mamaia (...) La anul s-ar putea să nu mă controleze nimeni sau s-ar putea să mă controleze zece instituţii ale statului".

După ce şi-a vărsat oful, împărtăşindu-şi încă o dată „suferinţa", Mazăre le-a povestit celor prezenţi cum Mamaia a avut cei mai mulţi turişti pe litoral în acest an, deşi există taxă de barieră, dar şi cum arăta staţiunea înainte să fie el primar. „În Mamaia a fost un sezon bun faţă de alte staţiuni din ţară şi din Europa... Vorbeam cu domnul Bucovală cum de în staţiunea în care există barieră a venit cea mai multă lume?! Parcă nu erau bune. Hai să le scoatem acum. M-am chinuit să fac fiecare lucru, să introduc un concept al staţiunii, inclusiv să permit construcţii noi în staţiune, pentru că turismul e ca o morişcă".

La anul, vrea carnaval

Primarul s-a lăudat chiar că, anul viitor, va continua să facă tot ceea ce a început în acest an în Mamaia. Mai mult, ar avea în plan şi organizarea unui carnaval. „Mă gândesc serios ca anul viitor să facem un carnaval. Vom avea ambarcaţiuni de agrement, de plimbat turiştii, de la Mangalia până în Delta Dunării. Vom avea o pasarelă de unde să luăm turiştii din Mamaia şi minim patru vaporaşe a 80 - 100 de locuri pentru turişti", s-a lăudat Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 19 Sep, 2009 17:35 D-na CORINA MARTIN, presedinta ANAT,ar trebui sa-i ofere primarului RADU MAZARE un premiu special de fiecare data cand acesta incheie un contract pentru turismul din MAMAIA si de pe tot LITORALUL MARII NEGRE, cand deschide un club pentru batrani , cand construieste un parc, etc.,pentru a avea o evidenta VIZIBILA a realizarilor sale atat de mult contestate de cei rau voitori,carcotasi si intrigosi.