Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microbuze la control (video)

ro

06 Oct, 2010 03:12 1481 Marime text

controale_arr_si_rar2.jpgInspectorii Autorităţii Rutiere Române şi cei ai Registrului Auto Român efectuează o serie de controale la microbuzele de transport persoane şi marfă, ca urmare a tot mai deselor accidente în care au fost implicate astfel de vehicule! Verificările au fost demarate în urma unei note interne date de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

controale_arr_si_rar3.jpgAccidentul de la Tulcea, în care şi-au pierdut viaţa patru persoane, şi cel de la Piatra din localitatea Fântânele, în care 5 oameni si-au pierdut viaţa, sunt doar două dintre tragediile produse în ultimul an pe drumurile din România. Din cauza numărului mare de astfel de evenimente, reprezentanţii ministerului Transporturilor au decis să înceapă o serie de controale ale vehiculelor de transport persoane.

Măsurile au fost aplicate şi la nivelul Constanţei, unde inspectorii Autorităţii Rutiere Române şi cei ai Registrului Auto Român, alături de poliţiştii de la rutieră au demarat verificări amănunţite în special la autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Reprezentanţii ARR şi RAR speră ca aceste controale desfăşurate pe parcursul a două săptămâni să reducă numărul incidentelor rutiere în care sunt implicate microbuze. Cu toate acestea, şeful RAR, Tudorel Calapod, a anunţat că nu a fost modificată legislaţia referitoare la transformarea microbuzelor de transport marfă în autovehicule de transport persoane, acestea nefiind motivul producerii accidentelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii