Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Fercala „Investitiile litoral sunt insule izolate, poleite cu aur"

ro

11 Jul, 2009 02:45 6567 Marime text

fercala.jpgPrezent ieri la relansarea a celor două hoteluri din Eforie Nord şi Saturn, Complexul „Bran-Brad-Bega" şi „Cleopatra", preşedintele-director general al SIF Transilvania Mihai Fercală a realizat, în câteva cuvinte, un rechizitoriu sumbru al turismului de pe litoralul românesc.

Acesta afirmă că SIF Transilvania are în vedere rentabilizarea turismului (care reprezintă 15% din portofoliul SIF-ului) trecând prin două faze. Prima cuprinde rentabilizarea activelor moştenite de la comunişti, prin proiecte de reabilitare şi modernizare a vechilor hoteluri „muncitoreşti", iar cea de a doua fază va însemna construirea de noi active la Marea Neagră.

Mihai Fercală afirmă că este necesară şi o nouă abordare a „turismului de masă": „Ne-am obişnuit să confundăm turismul de masă cu turismul de sindicat, cel pentru popor. Ar trebui să ne reeducăm în primul rând turiştii, care plătesc puţin şi cer de două ori mai mult. În doi-trei ani vom avea preţuri egale cu cele din Elveţia, Germania sau Turcia, iar turiştii vor realiza că acolo costurile nu sunt pe măsura serviciilor. În România personalul este nepregătit, la noi sunt câini vagabonzi, se vinde porumb pe plajă şi scoici pe funie şi auzi la fiecare minut: „ia nămol, nămol, nămol...". Cât timp eu eficientizez Saturnul şi îi fac hoteluri de patru stele, iar plaja aparţine, pentru 20 de ani unuia care nu aducă PET-urile, nu adună algele, nu egalizează nisipul cu buldozerul şi nu are o toaletă publică, este o luptă în zadar. Sunt insule izolate, poleite degeaba cu aur", a subliniat Fercală.

Preşedintele -director general al SIF Transilvania a cerut Ministerului Turismului să rezolve problema infrastructurii, să dea o lege a plajelor („ce fel de chioşcuri pot funcţiona în zonă, cu ce produse, locurile unde poţi parca maşina, câte discoteci găseşti în staţiuni şi cât de tare să urla muzica"), calificarea obligatorie a personalului etc.

La acţiunea de ieri au mai fost prezenţi şi directorul general THR „Marea Neagră", Linica Stan şi primarul localităţii Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu. Cele două unităţi hoteliere reinaugurate, Complexul „Bran-Brad-Bega" şi „Cleopatra" sunt reclasificate la patru stele, de la două şi, respectiv o stea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Angajat al THR 12 Jul, 2009 20:55 Domnule fercala pana cand ne mai pacaleste madam Stan pe salariati care noi niciodata nu primim fluturasi cu veniturile cuvenite de unde sa stim ce venit am relizat ce ni sa oprit si ce bani trbuie sa primim ,iaguram hoteluri de 3 si 4 stele si nu ai sistem de informatizare pentru salarii se lucreaza ca pe timpul comunistilor cum lucra madam Stan .Nu stiu ce pazeste ITM sau ce face la controalele ce le face dar de fapt daca li se umplu gentile inchid ochii si merg mai departe.Astai THR-ul lui FERCALA siSTAN LINICA o gasca de hoti.
  • Angela 11 Jul, 2009 07:56 Fercala stie ce salarii au angajatii care lucreaza la THR? Sunt confundati cu negrii de pe plantatii... Oricum pe dna Linica nu o intereseaza ce cred angajatii dar doreste servicii bune...cu ce? cu salariu minim pe economie,fara detergent si altele?Oricum acela nu arata a hotel de 4 stele si nu a inaugurat un complex ci un singur hotel pt ca atata au fost in stare sa termine in 2 ani de jaf...