Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Alexandru „Madonna ne place ca ne-a aparat"

ro

05 Sep, 2009 03:22 1623 Marime text

cap_2.jpgDiscursul vizavi de discriminarea rromilor, pe care vedeta de talie internaţională, Madonna, l-a avut săptămâna trecută, a fost pe placul reprezentanţilor etniei rrome de la Constanţa.

romi_madonna_barnescu_stelian_fotografie_pentru_online.jpgApreciat de mulţi drept un discurs care nu-şi avea rostul într-un concert de anvergura celui susţinut de vedeta americană, remarcile vizavi des discriminarea la care sunt supuşi rromii a picat la momentul oportun. Liderul etniei rrome de la Constanţa, Mircea Alexandru, este de părere că Madonna a acţionat corect pentru că era un loc unde putea fi auzită şi ascultată de o masă importantă de cetăţeni: „La noi în ţară, discriminarea este la orice pas. Prea puţin ne interesează de Madonna, ci mai mult de ceea ce a spus în apărarea noastră. Pe noi ne-a supărat faptul că mesajul ei a fost huiduit, practic noi am fost huiduiţi". Cât despre gestul liderului rromilor de a-i trimite Madonnei o diplomă din aur, prin care îşi arată recunoştinţa faţă de atitudinea părtinitoare vizavi de situaţia rromilor, Alexandru nu a părut deloc încântat: „Noi oricum nu-l recunoaştem drept rege al nostru, deci nu ne interesează gestul lui", a mai adăugat Alexandru.

În concordanţă cu cele spuse de Alexandru a fost şi Melu Ierimia, preşedintele Asociaţiei „Dobrogea", asociaţie nonguvernamentală, care se ocupă de problemele rromilor. „Eu n-am văzut spectacolul, dar sunt de acord cu ce a zis Madonna. La noi a fost şi vor exista discriminare şi prejudecăţi. Noi suntem discriminaţi pete tot, în spitale, în şcoli, la tribunal. Este şi vina noastră şi a liderilor comunităţii că nu se implică în demararea unor proiecte care să contribuie la diminuarea acestei probleme".

romi_madonna_mircea_alexandru_66.jpgŞi Stelian Bârnescu, recunoscut în comunitatea rromă, nu este de acord cu modul în care au reacţionat spectatorii: „Madonna a avut dreptate. Discriminarea a fost şi o să fie. Cât despre huiduieli, orice alt subiect ar fi abordat, spectatorii nu trebuiau să procedeze aşa. Marginalizarea se poartă la noi. Ne mai trebuie 50 de ani ca să scăpăm de discriminare", a conchis Bârnescu.

{mos_ri:Madonna,rromi}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • favorizat 05 Sep, 2009 11:35 Si eu imi arat "recunostinta" fata de atitudinea partinitoare a Madonei.Dar fiecare cu posibilitatile lui si cu agoniseala de o viata.Eu nu-i trimit Madonei o diploma de aur pentru ca nu sunt marginalizat.Promit in schimb sa-i trimit o copie dupa cartea mea de munca,un portofel gol,un teanc de chitante de la fisc si diploma in original de "Fruntas in intrecerea socialista" pe care o iubesc ca pe ochii din cap.