Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:39 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcarea pentru Constanţa va prinde viaţă după locale Gheorghe Donţu intră în competiţie împotriva lui Mazăre

ro

19 Mar, 2012 01:19 4508 Marime text
cap_2.jpgUnul dintre cei mai experimentaţi politicieni constănţeni este, fără îndoială, Gheorghe Donţu. Orice s-ar spune, a făcut la un moment dat istoria politică în judeţ, alături de Stelian Duţu. A fost unul dintre stâlpii PDSR, apoi ai PSD, până când, cedând ispitei, a contribuit la aducerea în partid a celui care avea să se lepede de toţi cei care l-au sprijinit şi să devină preşedinte al organizaţiei Partidului Social Democrat - Radu Mazăre. Plutonul de execuţie nu l-a ocolit nici pe Gheorghe Donţu, care după mulţi ani în PSD, 8-9 cel mai probabil, a ales să plece din viaţa publică printr-o demisie cu cântec. Odată cu demisia din PSD a renunţat şi la postul de viceprimar.

„Mazăre a fost ca şi copilul meu!"

Anii au trecut, în 2007 a devenit membru al Partidului Ecologist din România şi preşedinte al organizaţiei locale. După cinci ani în care ecologiştii constănţeni au funcţionat mai degrabă ca o fundaţie sau, dacă vreţi, ca un club select al jucătorilor de table, Ghiţă Donţu refuză să devină vicepreşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi îşi anunţă candidatura la Primărie împotriva lui Radu Mazăre. Anunţul deşi pare unul oarecare, poate chiar o glumă proastă, are la bază o poveste mai veche pentru care şi astăzi Donţu este în stare să-şi bată singur obrazul. „Radu Mazăre a fost ca şi copilul meu. Nu trece nicio zi fără să regret momentul în care l-am adus în PSD. Clar, a fost şi vina mea că i-am destupat mintea", rememorează Gheorghe Donţu.

Fostul social-democrat a devenit în scurt timp după instalarea lui Mazăre în fotoliul de primar unul dintre cei mai aprigi critici ai activităţii edilului Mazăre. „Nu sunt de acord cu ceea ce face în Primărie. Anul acesta voi candida ca să-i demonstrez ce înseamnă administrarea unui oraş", a declarat Ghiţă Donţu.

Deşi ecologiştii nu se pot lăuda cu un număr exorbitant de adepţi şi simpatizanţi, prin vocea liderului lor, aceştia consideră că actul administrativ se va putea îmbunătăţi dacă Mazăre va pleca din Primărie. „Până acum, ecologiştii au funcţionat mai mult ca o fundaţie decât ca un partid politic, însă lucrurile se vor schimba pe viitor", a declarat pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Donţu.

Dontu_-_Gheorghe_Dontu_03.jpg

Donţu a refuzat în 2006 să devină membru PD

Deşi crede că un pol al partidelor de dreapta ar oferi o şansă de dezvoltare pentru România, ecologistul nu vede momentan Mişcarea Populară sau Mişcarea pentru Constanţa o ipoteză viabilă pentru câştigarea alegerilor. Acest lucru l-a determinat să se înhame la o candidatură pe cont propriu, la vârsta la care nu mai are nimic de pierdut. Reamintim că, în 2006, Donţu a refuzat o funcţie de vicepreşedinte din partea Partidului Democrat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vocea civica constanta 30 Mar, 2012 16:14 Oare noi, tinerii, care facem parte nelipsiti din tabloul de ansamblu al viitorului Constantei, nu ne-am saturat de ceata care ne inlatura din orice legatura civica democrata a Constantei? Oare cei care au condus pana acum municipiul nu s-au saturat de a ne discrimina dorinta de afirmare ... cu siguranta nu s-au saturat. De aceea noi vom spune ca ne-am saturat de umbra, de ceata si lipsa oricarei sanse civice. Votul reprezinta una din sansele noastre ca cetateni ai urbei spre afirmare. Nu vom mai tolera si nu vom mai umbla orbecaind, in nestire. Urmeaza ca vocea noastra sa fie auzita printr-o schimbare de mult asteptata. Daca in municipiu au ramas numai cei invarsta care sunt si cei mai usor de manipulat, atunci, noi tinerii, ne-am ratat sansa de a demonstra evolutia civica.
  • jiji 19 Mar, 2012 14:39 cu oameni neangrenati in gruparea mazare si cu un mesaj serios ecologistii chiar pot intra in consiliu si bloca magariile camarilei locale. vezi spatiile verzi furate, constructiile abuziv aprobate, lipsa de interes ptr constanteanul neabonat la plocon.