Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:34 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O constănţeancă, voluntară la Baza Militară Mihail Kogălniceanu

ro

12 Jul, 2012 01:00 6901 Marime text

kogalniceanu_baza_militara.jpgPublicaţia „Marines. The few. The proud" vorbeşte despre cum au petrecut puşcaşii marini de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu ziua de 4 iulie, Ziua Americii. „Baza Militară Mihail Kogălniceanu, România - Copiii râd şi se joacă.

Puşcaşii marini, uzi până la piele, deoarece le venise rândul la bazinul de apă (n.r. un joc specific parcurilor de distracţie; diverse persoane aşteaptă aşezate pe un suport deasupra unui recipient cu apă în timp ce jucătorii aruncă la ţintă pentru a declanşa acel suport şi a dărâma persoanele în apă), marinari şi copii sărind împreună într-o casă gonflabilă, acestea erau imaginile şi sunetele de la bordul bazei militare Mihail Kogălniceanu, deoarece puşcaşii marini şi marinarii de la Black Sea Rotational Force 12 s-au oferit voluntari să petreacă Ziua Independenţei cu nişte copii orfani din Constanţa". Aşa începe materialul din publicaţia mai sus menţionată. În continuare, se „derulează" filmul zilei de 4 iulie, atunci când puşcaşii marini s-au jucat alături de copii, pe care i-au şi urcat în diverse maşini şi echipamente expuse la bază. „E foarte drăguţ să-i vezi pe copii jucându-se cu puşcaşii marini", a declarat Marianne Crossman, un voluntar din Dayton, Ohio, citat de site-ul www.marines.mil. „Arată o parte mai sensibilă a militarilor americani", a adăugat ea.

În material este citat, de asemenea, Charlie Williams, administratorul sălii de mese locale KBR de la bază şi veteran american: „Mă bucur că am putut să ajutăm, este datoria noastră de americani şi de militari".

Ziua a continuat cu un meci de fotbal american, context în care spiritele s-au încins. „Sunt aşa de fericiţi, copiii îi iubesc pe puşcaşii marini", a declarat Laura Nicolai, un voluntar din Constanţa, citată de publicaţia americană.

„Când jocurile se apropiau de sfârşit, puşcaşii marini, marinarii şi copiii s-au adunat şi s-au luat de mâini într-un dans tradiţional românesc, urmat de muzică americană", mai notează publicaţia citată. „Îmi place asta, mă face să-mi fie dor de copiii mei", a mărturisit caporalul Jaret Hubble, un conducător al echipei, unul dintre militarii în comandă la BSRF -12. „Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut de când sunt în armata marinei", a completat Hubble.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii